Ostalo

Sme�no

Život samo za bogataše: Pogledajte kako će izgledati plutajući grad na moru (Foto)

Onima koji zaista imaju toliko novca da ne znaju više gde da ga potroše jedna kompanija sa Floride "Freedom ship" našla je pravo mesto za odličnu investiciju, a u pitanju je plutajući grad na vodi.

Život samo za bogataše: Pogledajte kako će izgledati plutajući grad na moru (Foto)



Ova kompanija trenutno radi na projektu koji se takođe zove "Freedom ship" i koji obuhvata plutajući grad u kome može živeti čak 40.000 ljudi. Projekat koji je vredan deset milijardi dolara trenutno je u fazi konstrukcije ovog prestižnog grada.

Freedom Ship će konstantno ploviti i zamišljeno je da građani ovog plutajućeg grada u njemu naću stalno utočište, a svake dve godine ovaj brod oploviće ceo svet. Naravno, bez zaustavljanja jer su mu dimenzije toliko velike da ga nijedna luka na svetu ne može primiti. Iako je nemoguće zaustavljanje kraj kopna, građanima ono neće ni biti potrebno, jer grad obuhvata šetališta, bolnice, škole, parkove, trgove, a na samom vrhu nalazi se čak i aerodrom.

Sem toga sadržaće i hotele pa će biti moguće i turistički posetiti Freedom Ship, a o gostima će brinuti čak 20.000 ljudi u službi posade. Oko 70% vremena brod će samo plutati, dok će ostalih 30% ploviti od jedne zemlje do druge.



Autor: M.P.
Foto: freedomship.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>