Region

Svet

Dejvis Kup: Posle prvog dana finala Srbija i Češka izjednačene! (Foto)

Posle prvog dana finala Dejvis kupa u kojem se za titulu nadmeću Srbija i Češka, rezultat je izjednačen. Prvu pobedu očekivano nam je doneo Novak Đoković, dok je Čeh Tomaš Berdih porazio Dušana Lajovića, te izvojevao izjednačenje.

Dejvis Kup: Posle prvog dana finala Srbija i Češka izjednačene! (Foto)



Novak Đoković doneo je prvi poen Srbiji u finalu Dejvis kupa, pobedivši češkog reprezentativca Radeka Štepaneka sa 7:5, 6:1, 6:4. U prvom setu je Štepanek parirao najboljem srpskom teniseru, uspeo je da se vrati i posle vođstva rivala od 5:2, ali je u drugom poklekao, i Novak je konačno ušao u pobednički ritam. U trećem je Đoković čekao na grešku rivala do devetog gema, i uspešno je posle brejka servirao za pobedu posle više od dva sata igre.



Tomaš Berdih doneo je Češkoj izjednačenje na 1:1 u finalu Dejvis kupa, pobedivši srpskog tenisera Dušana Lajovića sa 6:3, 6:4, 6:3. Lajović je dostojno parirao sedmom teniseru sveta, ali nije dolazio ni do prilike da najavi iznenađenje protiv iskusnog rivala, pa će "orlovi" šansu za važan poen tražiti u subotu u dublu.



Sutrašnji okršaj u dublu zakazan je za 16h. Prema planiranom programu, Bozoljac i Zimonjić će igrati protiv Hajeka i Rosola, a selektori imaju mogućnost zamene igrača najkasnije sat vremena pre početka meča.

Autor: T.I.
Izvor: Blic
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>