Region

Svet

Kaliopi: Nakon uspešnih koncerata u BiH, sledi koncert u Beogradu i Zagrebu (Foto)

Nakon što je u sredu, 23.10. započela regionalnu turneju Melem i oduševila tuzlansku publiku u rasprodatom bosanskom kulturnom centru u Tuzli, makedonska pevačka diva Kaliopi na noge je podigla i publiku u Sarajevu, 24.10. u prostoru BKC-a.

Kaliopi: Nakon uspešnih koncerata u BiH, sledi koncert u Beogradu i Zagrebu (Foto)



Nezapamćena atmosfera vladala je puna dva sata i u bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, gde je Kaliopi u petak održala svoj treći po redu koncert u Bosni i Hercegovini.

Kaliopi: Veliki solistički koncert u Beogradu 10. novembra! (Video)
"Ovu regionalnu turneju odlučila sam da započnem u Bosni i Hercegovini i to nije slučajno! Vi ste predivna publika i donela sam vam svoj Melem - melem za dušu", obratila se sinoć Kaliopi publici u prepunoj dvorani Pozorišta u Zenici. Vidno dirnuta, ali i prepuna pozitivne energije nakon trodnevnih nastupa, ispričala nam je malo više o svojoj najvećoj koncertnoj turneji do sada i planovima koji slede.

Kaliopi Bukle započela veliku regionalnu turneju! (Foto)
"S našim Melemom krenuli smo na dug i velik put, s ciljem da ga darujemo što većem broju ljudi, mojim fanovima i mojoj publici. Koncerti koje smo održali u Bosni su nas usrećili i ispunili, ne samo mene, već i moj ceo tim i bend. Reakcije publike su predivne i to je najveći dokaz da muziku treba darovati ljudima uživo, što je i naš cilj na ovoj turneji", naglasila je Kaliopi, najavivši i daljnje koncerte na ovoj velikoj turneji od kojih prvi sledi već 10.11. u beogradskom Sava centru.



Takođe, u toku su pripreme i za prvi solistički koncert Kaliopi u Zagrebu, 20.11. u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", a celokupnu turneju u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji producira Tomislav Kašljević.

Kaliopi je na sva tri rasprodata koncerta u Bosni i Hercegovini publici otpevala svoje brojne velike hitove, a publika je ovu vrsnu pevačicu na svim koncertima nagradila stojećim ovacijama. Kaliopi je nakon koncerta i izlazila u publiku na druženje s mnogobrojnim fanovima.



Od aktuelnih pesama koje su nastale u saradnji s Romeom Grillom "Crno i belo", "Vučica", "Melem", "Lokomotiva", "Vrisnem", "Aman" i drugih hitova s novog albuma Melem, Kaliopi je svojim fanovima otpevala i svoje dugovečne hitove "Kofer ljubavi" i "Rođeni". Posebno dirljivi trenutci koncerata bili su unplugged izvedbe balada "Ne plači" za koju autorstvo potpisuje sama Kaliopi i predivne pesme Miroslava Rusa "Ako još ikad padne snijeg".

Ako je suditi po reakcijama u Bosni i Hercegovini, publika u Srbiji i Hrvatskoj može očekivati koncerte za pamćenje u društvu istinske pevačke dive Kaliopi!

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>