Region

Svet

Tereza Kesovija: Beograd mi uvek izmami suzu

Tereza Kesovija izjavila je da je svaki njen dolazak u Srbiju izuzetno emotivan, kao i da je posetila Titov grob, pored koga se dobro isplakala.

Tereza Kesovija: Beograd mi uvek izmami suzu



"Bila sam na maršalovom grobu pre nego što sam došla kod vas i dobro sam se isplakala", kaže Tereza Kesovija. Rekla je da ne može da dočeka koncert koji je zakazan za 10. oktobar u Domu sindikata u Beogradu.

"Beograd mi uvek izmami suzu. Puno je emocija koje me vezuju za ovaj grad i ljude. Znam da će na koncert doći mnogi od njih i da ćemo zajedno pevati. Dom sindikata je intiman, sličan pariskoj "Olimpiji". Staje zapravo malo publike, ali se tada napravi najlepša emocija, jer se osećam kao da sam sa svojim najbližima", priča Tereza.

Ovaj put dolazak u Beograd je iskoristila i da poseti grob Josipa Broza Tita. "Rasplakala sam se. Neobično je saznanje da ispod mermerne ploče leže ostaci čoveka koji me je mnoge voleo. Tito bi me uvek prvo pitao: "Šta ima novo u Parizu?", a potom bi razgovarali o svemu i svačemu. Voleo je da mi priča anegdote, a ja sam mu uvek pevala "O nono"", priseća se pevačica.

Kaže i da joj je žao zbog Jovanke. Volela bi samo da jednom čvrsto zagrli. "Tako bih želela da joj kažem nešto lepo. Prelepa dama. Uvek se smešila i nikada nije bila prepotentna", priča Kesovija.

U razgovoru pominje na koliko je sastanaka sesvrstanih bila, a onda kroz osmeh kaže. "Ma gledam ja danas u Kući cveća fotografiju Hajla Salasija. I setim se... Na jednom sastanku on onako doteran, sa onim epoletama i belim pantalonama prilazi stolu, kad Jovankin pas podigne nogu i zapiški ga. Tito gleda, neprijatno mu je, pa promrlja: "Majku ti božju, šta si to uradio? Sada ću da te tužim Jovanki", priča pevačica kroz osmeh.

Kaže da joj se toliko zanimljivih stvari tokom života dogodilo, da je rešila da ih sve sabere u autobiografiju. "Završila sam pisanje. Sada mi je još samo ostalo da prikupim fotografije. Mnoge originalne slike su mi se izgubile, ali nadam se da će knjiga izaći sledeće godine", otkriva Kesovija.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: Stars

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>