Lepota

Ljubav

Zašto je mnogo skuplje biti žena?

Većina muškaraca dnevno ne koristi nijedan proizvod za negu, a žene u proseku koriste jedan do dva. Neke čak upotrebljavaju šest proizvoda dnevno.

Zašto je mnogo skuplje biti žena?



Iako je na tržištu pregršt kozmetičkih preparata za muškarce, žene još prednjače kada je potrošnja i upotreba šminke i proizvoda za negu u pitanju.

Naime, kako bi utvrdili ko su bolji potrošači kozmetičkih proizvoda, "Hafington Post" i kompanija "YouGov" sproveli su istraživanje na hiljade odraslih osoba u kojem su otkrili koliko dnevno proizvoda za negu i ulepšavanje koriste muškarci, a koliko žene.

Zanimljivo je kako 35 odsto žena dnevno koristi jedan do dva proizvoda, a 17 odsto koristi tri ili četiri različita proizvoda na dan. Za razliku od žena, većina muškaraca, čak 54 odsto ne koristi nijedan proizvod za negu. Međutim, u jednom segmentu istraživanja može se povući paralela između muškaraca i žena. Naime, 33 odsto muškaraca i 35 odsto žena priznalo je da svaki dan, prilikom dnevne nege, koriste jedan do dva proizvoda.

Zanimljivo je kako sedam odsto žena koristi do šest proizvoda na dan, dok samo jedan odsto muškaraca koristi isti broj preparata za negu. Tako nije čudo što žene godišnje na proizvode za lepotu i negu potroše više od 426 milijardi dolara.

Autor: B.B.
Izvor: Novimagazin.rs
Foto: beautyhealthtips.in

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>