Svet

Region

Prodaje se kuća Kurta Kobejna iz detinjstva

Ovoga meseca obeležava se 20 godina od izlaska poslednjeg albuma američkog benda Nirvana, a ljubitelji tog benda moći će da kupe ne samo "super de luks" muzički paket, već će biti u prilici da kupe i kuću u kojoj je kao dete živeo frontmen Nirvane Kurt Kobejn.

Prodaje se kuća Kurta Kobejna iz detinjstva



Kobejnova majka, Vendi O’Konor (Wendy O’Connor) ove nedelje će staviti na prodaju Kobejnov bungalov koji se nalazi jugoistočno od Sijetla, a uz njega zainteresovani ljubitelji Nirvane biće u prilici da kupe i Kobejnov dušek.

Kako bi pomogla prodaju, porodica će ponuditi uvid u njegovo detinjstvo kroz fotografije snimljene u kući, uključujući rođendanske čokoladne torte i fotografiju nasmejanog Kobejna iz tinejdžerskih dana, s gitarom u rukama u njegovoj neurednoj sobi.

Kobejnov dom, koji, prema poslednjoj proceni, vredi manje od 67.000 dolara, biće stavljen na prodaju za 500.000 dolara.

“Odlučili smo da prodamo kuću kako bi osnovali Kurtovu zadužbinu, iako postoje pomešana osećanja, jer smo svi voleli kuću i ona nosi mnogo lepih uspomena. Ali, naša porodica se preselila iz Vašingtona, i mi osećamo da je vreme da ostavimo kuću”, rekla je u saopštenju Kobejnova sestra Kim Kobejn .

Kobejn, koji je bio heroinski ovisnik, ubio se u Sijetlu 1994. godine u 27. godini, posle veoma uspešne karijere koja je popularizovala grandž rok (grunge rock) severozapadne obale SAD.

Poslednji od tri studijska albuma Nirvane, naslovljen "In Utero", objavljen je u septembru 1993. godine.

Autor: B.B.
Izvor: Beta
Foto: musicfeeds.com.au

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>