Zdravlje

Ljubav

Dijete od kojih se zapravo debljamo

Evo najpopularnijih mitova o mršavljenju od kojih se čak možete i udebljati.

Dijete od kojih se zapravo debljamo



1. Ako postanem vegetarijanac ili vegan lakše ću smršati

Odluka o izbacivanju mesa iz svakodnevne ishrane nikako se ne bi smela vezati uz dijetu i to je jedan od najvećih mitova današnjice. Ako niste upoznati s veganskom ishranom, vrlo lako biste mogli iscrpiti organizam i to tako što u njega ne unosite dovoljne količine vitamina i nutrijenata koji su vašem telu preko potrebni.

2. Ako potpuno izbacim iz ishrane ugljene hidrate smršaću

Još jedna velika greška. Ne zaboravite da vaše telo žudi za ugljenim hidratima jer se baš u njima nalazi velika količina hranljivih sastojaka koji su nam potrebni za normalan rad organizma. To se posebno odnosi na namirnice poput žitrarica koje nas zahvaljujući vitaminima, mineralima i vlaknima čine srećnim, sitim, pospešuju rad sistema za varenje i daju nam energiju.

3. Dijetalna pića su super saveznici u smanjenju kilaže

S obzirom da svakodnevno slušamo kako je većina kupovnih sokova prepuna šećera i praznih kalorija, njihove dijetetske zamene, nažalost, nisu ništa bolje. Pića koja sadrže veštačke zaslađivače otvaraju apetit još više i pojačavaju želju za slatkim, zbog čega utehu pronalazimo u raznim grickalicama, odnosno praznim kalorijama. Da sve bude gore, takvi napici su najčešće prepuni aditiva.

4. Proteinske dijete su najbolje za skidanje kilograma

Proteinske dijete su jedno vreme bile vrlo popularne, jer ste navodno primenom istih mogli veoma brzo da smršate. Iako su proteini odlični saveznici mršavljenja, ukoliko samo njih konzumirate, može doći do deficita određenih vitamina i minerala u telu, usporene probave i povećanja holesterola u krvi.

Autor: B.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: skincarecentral.co

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>