Region

Svet

Viktor Troicki suspendovan na 18 meseci zbog doping kontrole, Srbija na velikom gubitku!

Srpski tenis biće na velikom gubitku narednih godinu i po dana. Jedan od najboljih domaćih tenisera Viktor Troicki suspendovan je na 18 meseci zbog doping kontrole.

Viktor Troicki suspendovan na 18 meseci zbog doping kontrole, Srbija na velikom gubitku!



Međunarodna teniska organizacija "ITF" saopštila je da je Troicki izgubio pravo da se narednih 18 meseci profesionalno bavi tenisom zbog kršenja pravila doping kontrole. Naime, prema navodima ITF-a Viktor je prekršio pravila "Teniskog Anti-doping programa" time što nije želeo da uzorak krvi da na testiranje.

27-godišnji teniser nije dao uzorak krvi u Monte Karlu u aprilu. Odbio je da da uzorak uz objašnjenje da se ne oseća dobro. ITF odbio je ovu molbu. Suspenzija je odmah stupila na snagu i završiće se 24. januara 2015. godine, a Viktor će morati da vrati nagradu i poene koje je osvojio na turniru u Monte Karlu.

"Gospodin Trocki, 27-godišnji igrač iz Srbije obavešten je 15. aprila 2013. godine da treba da priloži uzorak urina i krvi u skladu sa njegovim učestvovanjem na Rolex Monte Karlo Masters turniru. Troicki je dao uzorak urina, ali nije priložio uzorak krvi. Tvrdio je kako mu je službenik doping kontrole rekao da je prihvaljivo da ne priloži uzorak krvi jer se ne oseća dobro, međutim, nezavisni tribunal zaključio je da službenik nema pravo da deli takve savete. Shodno tome, sud je utrdio da gospodin Troicki nije želeo da priloži uzorak krvi i njegovo objašnjenje okarakterisao kao neuverljivo opravdanje. Međutim, prihvatio je da je Troicki tada bio pod stresom i uvažio pravo na ublažavanje odluke", piše u saopštenju koje je izdao ITF.

Ovo je veliki gubitak za Srbiju, budući da je Viktor jedan od naših najboljih tenisera, a mi se nadamo da će ITF promeniti odluku.

Autor: M.P.
Foto: zimbio.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>