Region

Svet

Novak Đoković nakon poraza na Vimbldonu: Nije mi bio dan

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon poraza u finalu Vimbldona da je pobedio bolji igrač i da njemu nije bio dan.

Novak Đoković nakon poraza na Vimbldonu: Nije mi bio dan



Prvi teniser sveta je u finalu najprestižnijeg turnira poražan od Endija Marija sa 6:4, 7:5, 6:4.

"Imao sam priliku, imao sam prednost u drugom setu 4:2, u trećem isto tako. U istim trenucima sam izgubio svoj servis, imao neiznuđene greške, nisam se snašao u njegovim istrčavanjima."

"Neefikasnost i ne toliko dobra realizacija poena na mreži i verovatno slab prvi servis, su mi odmogli na ovom meču. Uprkos svemu tome mislim da je pobedio bolji igrač“, rekao je Đoković i dodao da ostaje žal za porazom, jer je dao sve od sebe.

"Mari je zaista igrao odlično, u tim odlučujućim momentima je imao više strpljenja. Kada je trebalo da pritisnem ili ostanem strpljiv i čekam bolju šansu, u tome nisam uspevao, bilo je mnogo grešaka, jednostavno mi nije bio dan. Ostaje žal za porazom, ali znam da sam dao sve od sebe. Nezahvalno je vraćati se i tražiti objašnjenje za poraz. Sve u svemu, on je imao više strpljenja i sportske sreće i koncentracije u određenim trenucima. Protiv ovakvom igrača u finalu Gren slema, ako imate priliku morate da je iskoristite."

Srpski teniser je istakao da je razočaran zbog poraza, ali da je veliki uspeh igrati u finalu Vimldona.

"Postoji razočarenje zbog poraza, želeo sam ovu titulu verujem isto koliko i on, ali ovo je bio odličan turnir. Finale Vimblodna je ogroman uspeh, a sada sledi odmor koji mi je više nego potreban", rekao je Đoković.

Autor: I.M.
Izvor: B92
Foto: Seattlepi.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>