Region

Svet

Džiboni izdaje dupli album za srpsko tržište (Video)

Najpopularni hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni, u izdanju MTV i Terra Divina izdaje specijalni, dupli album početkom jula samo za srpsko tržište.

Džiboni izdaje dupli album za srpsko tržište (Video)



Ovo izdanje će, pored novog albuma 20th Century Man sadržati i Best of Live album, na kojem je 12 hitova snimljenih na koncertima tokom Mirakul i Toleranca turneje.

Nakon rekordno rasprodatih koncerata, u Subotici 2010. godine i tročasovnog spektakla koji je priredio u Novom Sadu 2011. godine, poznati kantautor sprema se da održi svoj prvi koncert u Beogradu. Džiboni će nastupiti 25. oktobra 2013. godine u Kombank Areni, u organizaciji AAA produkcije. Karte su od maja u prodaji, a na koncertu će nastupiti i muzičari koji su, kako je pevač rekao, izvršili uticaj na njegovu karijeru.

Džiboni se otisnuo na inostranu muzičku scenu novim albumom 20th Century Man, koji je snimljen tokom prošle godine u londonskom Abbey Road studiju i prvi koji je snimljen na engleskom jeziku, a namenjen je, pre svega, evropskom tržištu. Album donosi osam potpuno novih Džibonijevih numera, plus dve obrade pesama sa poslednjeg albuma Toleranca.

Pored albuma na engleskom jeziku, Džiboni je spremio jos jedno iznenađenje fanovima - novi Live album sa najvećim hitovima. Ovo će biti njegov peti po redu album uživo u karijeri i sadržaće pesme snimljene na koncertima u okviru Mirakul turneje (2003) u Zagrebu i Toleranca turneje (2010) u Puli, Zagrebu i Novom Sadu (2011). Ovaj albumu je ovih dana takođe najavljen novim singlom "Slavim ove dane što si tu" live (ft. Maya Azucena & London Gospel Community Choir), kao i pratećim videospotom koji potpisuju Marcela Zanki i Žare Batinović.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>