Region

Svet

Veliki Brat 2013: Ukućani povredili autorska prava na Sulejmana Veličanstvenog?!

Najnovija predstava u kući Velikog brata u kojoj su VIP ukućani preuzeli uloge iz najpopularnije turske, ali i regionalne sapunice "Sulejman Veličanstveni", oduševila je pasionirane VB fanove, ali bi mogla da izazove problem oko autorskih prava ako se utvrdi da su bespravno iskorišćeni likovi iz turske serije.

Veliki Brat 2013: Ukućani povredili autorska prava na Sulejmana Veličanstvenog?!



Iako se radi o istorijskim likovima, poput Sulejmana i Hurem, ipak su oni u izvedbi VB ukućana prikazani kao likovi iz serije koja poput mnogih zapadnih serijala i TV franšiza ima zaštićena prava.

Da li će turska nacionalna televizija reagovati ili ne za sada se ne zna, ali ako je verovati natpisu izvesne Mirele na Fejsbuku koja živi u Istanbulu, moglo bi biti problema na relaciji VB-producenti "Sulejmana“.

"Ako producenti "Sulejmana" vide ovo što rade u velikom bratu sa likovima iz serije, može lako da se desi da Veliki brat popije tužbu. Već nekoliko puta su u Turskoj producenti "Sulejmana" podnosili tužbe zbog kršenja autorskih prava na likove iz ove serije pa ne bi ni ovo bio prvi put, napisala je na Fejsu ova devojka iz Istanbula.

Autor: M.P.
Izvor: Puls

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>