Region

Svet

Moje 3 pevale sa Klapom sa mora! (Foto+Video)

Predstavnici Hrvatske na ovogodišnjem "Eurosongu", šestočlana "Klapa sa mora", bili su gosti Radio-televizije Srbije i emisije "Žikina šarenica".

Moje 3 pevale sa Klapom sa mora! (Foto+Video)



Predstavili su svoju takmičarsku pesmu "Mižerja" na hrvatskom i engleskom jeziku. Gledaoci su počašćeni i specijalnom pesmom, koju su uživo zajedno otpevali gosti i "Moje 3".



Karakteristični muzički sastav primorskog dela ove zemlje nešto je novo što će Hrvatska ponuditi evropskoj publici.

Jedan od važnijih uslova konkursa bio je da pesma mora biti u klapskom maniru, a kada je reč o izvođačima, HRT je odlučio da nijedna od postojećih klapa ne bude angažovana za "Evrosong", već da bude oformljena potpuno nova ekipa od članova već postojećih klapskih sastava.

Tako će potpuno novi sastav pod nazivom "Klapa s mora" putovati u Malme i probati da nakon tri godine uvede Hrvatsku u finale izbora za "Pesmu Evrovizije".

Gostovanje evrovizijskih predstavnika Hrvatske u emisiji "Žikina šarenica" rezultat je dugogodišnje dobre saradnje dva medijska servisa, RTS-a i HRT-a, ovoga puta na polju uzajamne podrške i promocije evrovizijskih pesama i izvođača, jer Srbija i Hrvatska nastupaju u istom polufinalu "Eurosonga", 14. maja.



Autor: M.P.
Izvor/Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>