Region

Svet

Nivea BH Fashion Week: Održano veče modnog dizajna (Foto)

Na spektakularan način svoje maštovite vizije za sezonu proleće - leto 2013. predstavili su u sredu uveče, u okviru 30. jubilarnog Nivea BH Fashion Weeka, domaći modni dizajneri.

Nivea BH Fashion Week: Održano veče modnog dizajna (Foto)



Kongresna sala hotela Holiday bila je premala da primi sve one koji su došli bodriti bh. modne stvaraoce. Neobični krojevi, umetnički pefomansi i zanimljivi detalji obeležili su još jedno veče Nivea BH Fashion Weeka.

Zanimljivo je da je održavanje večeri domaćeg modnog dizajna i besplatno sudelovanje novih modnih snaga u najznačajnijem modnom događaju u BiH, i ove godine omogućio svetski kozmetički brend NIVEA, inače generalni pokrovitelj 30. jubilarnog BH Fashion Weeka.



Modna kreatorka Stanka Zovko prikazala je publici kolekciju kreiranu povodom 10 godina rada na modnoj sceni. Modni stručnjaci su ocenili kako je kvalitetom kolekcije koju je prikazala ova kreatorka još više učvrstila svoje mesto u tekstilnoj industriji.

Marijeta Ferri je već nekoliko godina u modnom biznisu u okviru kojeg kreira za najprestižnije modne kuće u BiH, ali i u inostranstvu. Publika je njenu prvu samostalnu kolekciju nagradila gromoglasnim aplauzom.



Samri Menzilović Ćatić pripao je epitet jednog od najbolje osmišljenog perfomansa večeri. Naime, uz tradicionalnu izvornu pesmu sevdalinku, Samra je zvanicama prikazala i ove godine nešto neobično - modifikovane dimije. S&M Design je potpis koji je stajao dok je trajala revija, a obzirom na inovativnost koja ovoj dizajnerki ne nedostaje, sigurni smo da će publika biti oduševljena i njenom novom kolekcijom na novembarskom fashion weeku za koji se, kako smo saznali, Samra već sprema.

I Slađana Rajić Galić je pokazala svoje kreacije, a kvalitetom odevnih predmeta dokazala je zašto važi za jednu od najuspešnijih modnih dizajnerki u BIH. Aplauzima je nagrađivana i Nadina Kovač koja je pokazala nosive modele - neobičnih krojeva, čime je posebno oduševila predstavnike modnih kuća koji su uprvim redovima ovogodišnjeg 30. Nivea BH Fashion Weeka tragali za talentovanim modnim dizajnerima.



Otkako se održava bh. nedelja mode u organizaciji Udruženja manekena i modnih dizajnera, veče modnih dizajnera predstavlja veče najkreativnih ideja projekta - tako je bilo i ovaj put. Čestitke na sjajnoj organizaciji upućene na adresu kreativne ekipe 30. jubilarnog Nivea BH Fashion Weeka nisu bile retkost.

Tome svjedoči i uspešan Haineken parti upriličen posle modnih revija, na kojem su se dugo razmenjivali utisci, kontakti, ali i ostvarile nove saradnje. Za dame je služen Baileys, ekskluzivna vina Vinarije Čitluk, a za one koji su poželeli kafu služena je espreso kafa Bristo.



U četvrtak u okviru 30. jubilarnog Nivea BH Fashion Weeka svoje nove kolekcije prikazali su specijalna gošća iz Srbije Amina Hasanbegović, Edina Osmančević i modna kuća Jeordie's.

Svečano zatvaranje 30. jubilarnog Nivea Fashion Weeka pripalo je renomiranoj modnoj kreatorki Emini Husedžinović.





Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>