Svet

Region

Komičarka Petra Mede vodi Evrosong

Švedska televizija izabrala Petru Mede za domaćina za najpopularniji muzički festival lakih nota. Predstavnik Srbije će u Malmeu nastupiti 14. maja.

Komičarka Petra Mede vodi Evrosong



Dok se u našoj zemlji ne stišava halabuka oko predstojeće Beovizije u većini evropskih zemalja tek treba da budu izabrani predstavnici za ovogodišnju "Pesmu Evrovizije", domaćin ovog popularnog takmičenja - Švedska, ništa ne prepušta slučaju i sve organizacione pripreme teku po planu. Tako je odlučeno da bude voditelj 58. "Pesme Evrovizije" biti njihova poznata komičarka Petra Mede. Tako će prvi put, posle "Pesme Evrovizije" u Dablinu 1995. godine, dobrodošlicu na svim zvaničnim evrovizijskim jezicima poželeti samo jedan voditelj. Uz to, prvi put u istoriji takmičenja, Petra će sama biti voditelj tokom sve tri takmičarske večeri.

Prošle nedelje u Malmeu, gradu u kome će biti održan ovogodišnji "Evrosong", održan je preliminarni žreb kada je odlučeno da će predstavnik Srbije nastupiti u drugom delu prvog polufinala 14. maja. Ove godine takmičiće se 39 zemalja. U prvom polufinalu nastupiće 16, u drugom 17 učesnika, dok su se u finale direktno plasirale zemlje "velike petorke" - Francuska, Nemačka, Španija, Velika Britanija, Italija, i domaćin Švedska. Interesantno je da će u prvom polufinalu, kada i Srbija, nastupiti i predstavnici Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Konačan raspored pod kojim brojem će koja zemlja nastupiti biće utvrđen nakon što sve zemlje izaberu svoje predstavnike.

Slogan takmičenja u Švedskoj biće "Mi smo jedno", dok je logo ovogodišnje manifestacije u obliku leptira. Inače, ove godine na "Evrosongu" ne učestvuju Slovačka, Bosna i Hercegovina, Portugalija i Turska.

Petra Mede je radila u Stokholmu i Parizu, a 2009. godine je proglašena za najbolju komičarku. Te godine bila je domaćin i jednog od najgledanijih evrovizijskih nacionalnih festivala - "Melodifestivalen". Zahvaljujući jedinstvenom smislu za humor, Petra je dobila i svoj šou na TV3 u Švedskoj koji nosi naziv "Petra Mede šou".

Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>