Ostalo

Sme�no

Twitter je hakovan, menjajte šifre!

Sve popularnija društvena mreža u noći između prvog i drugog februara bila je nedostupna, a onda je objavljeno da je Twitter hakovan i da je ugroženo preko 250 hiljada naloga.

Twitter je hakovan, menjajte šifre!



Twitter je pretrpeo novi hakerski napad, koji, kako zvaničnici te društvene mreže kažu, nema veze sa prestankom rada koji se dogodio u noći imeđu prvog i drugog februara. Ipak, potencijalno je ugroženo preko 250.000 naloga i Twitter je mejlom obavestio te korisnike da postoji mogućnost zloupotrebe njihovih podataka.

Društvena mreža Twitter saopštila je da ovaj napad nije delo amatera i da su o njemu obaveštene nadležne institucije Amerike i zemalja za koje se veruje da je iz njih organizovan i izvršen hakerski napad.

"Ovaj napad nije delo amatera i ne verujemo da je izolovani incident… Ovo je delo vrlo veštih i vrhunski obučenih napadača i verujemo da su i još neke organizacije bile napadnute na sličan način", naveli su u kompaniji, prenosi Reuters.

Twitter je zajedno sa policijom i vladom pokrenuo istragu kako bi se otkrilo ko se krije iza ovog napada. Iz kompanije za sada nisu rekli na koga sumnjaju, a u međuvremenu su posavetovali oštećene korisnike, kao i sve druge, da promene svoje lozinke i učine ih složenijim.

Ukoliko ste dovoljno hrabri, vidimo se na Twitteru da popričamo o svemu ovome.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo, Reuters

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>