Ostalo

Sme�no

Dirljivo: Hrabra majka odustala od abortusa kada je ugledala bebin osmeh

Iako su je doktori upozorili da mozak detata nije dobro formiran i da ono nikada neće moći da hoda i govori, Katja Rov (26) nije mogla da abortira jer je videla svog sina Lusijana kako se smeje na trodimenzinalnoj fotografiji.

Dirljivo: Hrabra majka odustala od abortusa kada je ugledala bebin osmeh



Dok su doktori njenom sinu radili testiranja, na kojima su već u trećem mesecu utvrdili nepravilnost u razvoju, Katja je mogla da posmatra kako se on smeje, ispušta mehuriće, šutira i maše rukama.

"Kada sam videla kako se igra i smeje znala sam da ne mogu da okončam njegov život. Ako je mogao da bude srećan uprkos invaliditetu, onda je zaslužio da živi, koliko god to kratko trajalo", kaže ova hrabra majka i dodaje da je tad obećala kako će mu sve dok ne bude trpeo bolove dozvoliti da živi, bilo to u njenom telu ili van. Zbog invaliditeta bebe, koja nije mogla guta plodovu vodu, Katja je poslednjih devet nedelja trudnoće morala da prolazi kroz bolne procedure drenaže.

"Bila je to prava agonija i mnogi su se pitali da li je vredno prolaziti kroz sve to zbog bebe koja neće moći da hoda i govori i koja verovatno neće dugo živeti, ali ja nikad nisam razmišljala na taj način. Majka će učiniti sve za svoje dete, a ja sam bila majka čim sam saznala da sam trudna", tvrdi Katja.

Beba je, na žalost, umrla samo devet sati nakon rođenja. Uprkos tome, Katja kaže se nije pokajala zbog svoje odluke, jer je bar na kratko mogla da zagrli svog sina.

"To je sigurno bilo devet najsrećnijih sati mog života. Lusijan je mogao da umre svakog trenutka u mom naručju, ali je izdržao dovoljno dugo da se lepo upoznamo", kaže ona.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>