Region

Svet

Briljantni Nole posvetio trofej ocu: Volim te, tata (Foto)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da trijumf na Masters kupu u Londonu posvećuje bolesnom ocu.

Briljantni Nole posvetio trofej ocu: Volim te, tata (Foto)



Đoković je u ponedeljak uveče u finalu završnog turnira sezone maestralnom igrom savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (8:6), 7:5 i osvojio šesti trofej u 2012. godini, ukupno 34. u karijeri.

"Ovu pobedu posvećujem bolesnom ocu. Hvala Bogu, njegovo zdravstveno stanje sve je bolje i zbog toga sam neizmerno srećan. Volim te tata, vidimo se sutra", izjavio je Đoković za TV B92, odmah nakon trijumfa.



Prvi teniser sveta priznao je u petak da pobednički niz na završnom turniru sezone u Londonu predstavlja sjajan podsticaj posle nekoliko teških nedelja brige o zdravlju ozbiljno bolesnog oca.

Prvi reket planete istakao je da on i njegov tim nisu mogli na bolji način da okončaju sezonu.

"Uvek je velika čast i zadovoljstvo igrati protiv Federera. Sinoćsmo se nadmudrivali do krajnjih granica. Ovo je vrhunac svih turnira, završetak je sezone, nadam se da ste uživali u dobrom tenisu."



Đoković je zabeležio ukupno 75. pobedu u 2012. godini u kojoj je osvojio šest titula - Australijan Open, masterse u Majamiju, Torontu, Šangaju i Londonu i turnir u Pekingu.

"Ovo je bila fantastična sezona za mene. Moj tim i ja nismo mogli na bolji način da počnemo i završimo sezonu", rekao je Đoković, koji je trijumfom u Londonu osvojio novih 1.500 bodova i uvčvrstio mesto na čelu ATP liste.



Federer je priznao da je Đoković zasluženo slavio 13. put u njihovom 29. međusobnom okršaju.

"Čestitam Novaku na pobedi i na neverovatnoj godini. Ja sam takođe imao sjajnu sezonu, ali u finalu nisam mogao bolje od onoga što sam pružio. Ovo je za sve nas oduvek bio veliki turnir, nadam se da ću sledeće godine ponovo biti ovde", izjavio je Federer.

Nole je svoju radost neposredno posle turnira podelio sa svojim fanovima putem društvenih mreža uz izraz zahvalnosti svima koji su ga podržali.



Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Internet, Twitter

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>