Region

Svet

Prvi glas Srbije: Poznato svih trinaest finalista popularnog takmičenja (Video)

Drama sa duelima i izbor finalista se nastavlja i večeras. U subotu je izabrano kroz muzičke duele ukupno šest finalista: Nikola Planka, Ivan Petrović, Saška Janković, Snežana Vušović, Jovana Živković i Boris Petrović, a ostalo je mesta još za šestoro.

Prvi glas Srbije: Poznato svih trinaest finalista popularnog takmičenja (Video)



Ko će biti novi parovi koji će ući u muzički okršaj pred strogim žirijem i publikom i ko će od njih nastaviti proboj ka vrhu a ko ispasti iz daljeg takmičenja, saznaćemo na kraju ove emisije.

Pravila duela su jasna. Duelisti dolaze iz iste radionice i od istog
mentora, a kako bi uslovi bili ujednačeni, pevaju istu pesmu. Iako i drugi članovi žirija daju svoje ocene i komentare, presudnu reč o pobedniku duela, tj. poraženom kandidatu daje njegov mentor.



Za početak smo videli kako su mentori birali svoje dueliste. Mare je predstavio svoje dueliste. Marko Ribić i Dejan Meda Krstović su njegov prvi večerašnji duel, a pesma koju će pevati je "Miljacka" od Halida Bešlića. Marko je rekao da očekuje da žiri bude iskren. Usledile su zvučne probe, a Mare im je suflirao kako i na koji način da iznesu pesmu i jedva čeka da čuje kako će to zvučati uživo. Nakon probe koreografije, gde su takmičari uvežbavali korake za ovu pesmu usledila je i proba kostima kod Nađe koja se potrudila da njih dvojica izgledaju fantastično. Za kraj je Mare savetovao svoje dueliste da porade na grimasama i dikciji. I jedan i drugi su se složili da su ovo trenuci koji su prelomni u njihovim životima. Meda kaže da se za ovo sprema više od godinu dana. Izašli su pred žiri, odpevali svoju pesmu dok su ih prijatelji i porodica podržavali iz bekstejdža. Usledio je i komentar žirija odnosno Vlade i Aleksandre o njihovoj večerašnjoj spremnosti. Aleksandra: "Najpre za Dejana. Kada kažu za nekoga da ima nešto u krvi onda se to kod tebe oseća. Imaš baršun gde treba a i volumen gde treba". Vlado je potvrdio Aleksandrine reči i dodao da je Meda na momente bio visok, ali je bilo odlično. I za Marka misli da je bio odličan, ali ne može da potvrdi to što je Aleksandra rekla da je bio ravan, to u za njega bile samo nijanse. Vlade smatra da Mare ima težak zadatak. Takmičari su otišli do svojih pozicija na rupama, a zatim je i mare rekao svoje viđenje stvari. Mare je rekao da su mu dlanovi mokri i da je tremu delio sa njima zajedno.

"U pravu su kada kažu da je zadatak ispred mene težak. Marko ti si imao jedan zahtevan zadatak. Korigovao si nešto na bolje. Sam početak ti je bio nesiguran, ali si se kasnije popravio naročito u drugoj strofi. Medo tebi zameram to što sam se jedva suzdžao da izvadim neke pare i dam ti jer imaš takav nastup, ali popravićemo to na drugom mestu. Drago mi je što si iskontrolisao ukrase koje si imao, a znam da bolje pevaš zabavnu muziku nego narodnu i zamerio bih ti što ti je nedostajalo energije. Odluku moram da dodnesem brzo. Kandidat koji nas napušta je Marko Ribić."

Dejan Meda Krstović je prvi finalista večeras, a mi idemo dalje.

Aleksandrini takmičari su sledeći, a njeni večerašnji prvi duelisti su Saša Dimitrijević i Sara Jovanović, a pevaće "Domino" od Džesija Džeja. Obe su se usaglasile da će imati problema sa tonalitetom. Prvo smo se podsetili kako su ove dve duelistkinje pevale na svojim audicijama. Na tonskim probama pesme "Domino" na kojima je Aleksandri pomagala i Maja Sar, devojke su dobijale instrukcije kako i na koji način da pevaju određene faze pesme. Kako je Aleksandra odličan pedagog Sara i Saša su dobile fantastične savete. Sari je malo lošije išlo da usvoji neke ukrase. Maja je prokomentarisala da je Sara jako scenična pa će joj to možda pomoglo. Usledile su probe koreografije sa čime devojke nisu imale problem, a zatim se Nađa potrudila da one izgledaju lepo u večerašnjoj emisiji. Došlo je vreme da izađu na scenu. Sara kaže da su mama i tata jako emotivni i dokazaće Aleksandri da je usvojila sve savete. Saša je rekla da njoj ovo veče znači ostanak u Srbiji. Došlo je vreme da Georgiev kaže šta ima. "Obe su bile odlične. Sara je imala primereniji nastup i outfit i odlično si pevala. Danas si bila najbolja do sada. Saša tebe smo slušali ranije i ovde si se mnogo dobro snašla, ali ću napomenuti da si bila malo visoka u prvoj strofi." Mare se nadovezao na Vladu. "Pevač je pevač i Saša super si se snašla. Na nekom tvom polju bila bi još bolja. Za saru mogu reći da sam maksimalno iznenađen i priželjkivao sam to, a sada ću vratiti jednu kartu koleginici Aleksandri. Ne znam šta bih radio na tvom mestu", rekao je mare koleginici. Aleksanda je želela da podeli sa publikom odluku da joj se jako dopada kod Sare što je usvojila sve što joj je rekla u radionici i srećna je što je Sara sve uspela da koriguje. Saši je rekla da se super snašla bez obzira što nikada nije čula pesmu. Malo joj je zamerila što se malo izgubila u pesmi, ali se vratila kasnije. Aleksandra je morala doneti odluku i to na osnovu napretka i svega što su prošle dalje. "Želim da verujete u sebe i da nastavite dalje. U ovom trenutku kandidat koji nas, na žalost napušta danas je Saša Dimitrijević." Tako da je sledeći finalista Sara Jovanović.

Došlo je vreme da i Georgiev odredi svoje dueliste, a to su Anđela Stojadinović i Vesna Pavlović. Pevaće pesmu "Dodirni mi kolena" od Zane i obe su zadovoljne što će pevati tu pesmu. Nakon podsećanja audicije i njihovog prolaska u polufinale usledile su tonske probe, a Georgievu je u tome pomagao Kiki Lesendrić. Vesna kaže da joj je težak refren gde ona peva donji glas, ali se nada da će to navežbati. Vlade i Kiki su napomenuli Anđeli da mora bolje da se izražava. Usledila je i proba koreografije na kojoj je Anđela zaboravila tekst pesme. Nadamo se da joj se to neće desiti i pred publikom jer će joj to biti veliki minus. Usledila je i proba kostima i obe su zadovoljne svojim odevnim kombinacijama. Na kraju je Vlade dao poslednje instrukcije devojkama, a došlo je i vreme koje su Vesna i Anđela čekale dugo vremena. Aleksandra je rekla Anđeli da je bilo odlično i da je sve vreme bila ok intonativno i da se lepo ponašala na sceni i da nema nikakvu zamerku, osim što je mogla ubaciti još koju emociju. Vesni je rekla da joj se dopada njena boja glasa i da ima slatkast vokal, ali da je malo bila visoka, ali je interpretacija bila odlična. Mare je rekao da je ovo veliki hit grupe Zana, i treba svaki zadatak ispuniti. Rekao je da se slaže sa Aleksandrom da je malo energije falilo Anđeli i da jelo falilo i Vesni i da je on jako zadovoljan kako su njih dve ovu pesmu odpevale. Devojke su se popele do svojih pozicija nad rupama i tu sačekale odluku Vlade Georgieva. Vlado je kratko prokomentarisao da je danas mnogo bolje nego na radionicama i da su obe bile na visini zadatka. Anđeli je rekao da je više napredovala, a Vesna da je bila malo visoka i da je imala odličan preformans. Georgiev je odlučio da takmičenje nastavlja Vesna Pavlović što znači da Anđela ne ide dalje.

Mrija Kilibarda je poželela dobrodošlicu Vesni među finaliste, a zatim najavila i sledeće dueliste.

Jelena Vlahović i Sanja Dimitrijević su sledeći duelisti iz Maretove grupe, a pesma koju će pevati je Alicia Keys "Empire State of Mind" ili "New York". Došlo je vreme da na radionicama naporno rade na pripremi pesme, a instruktori su prokomentarisali da se dosta štede na pripremama i da sve čuvaju za scenu. Probe sa koreografijom su odlično uradile jer i jedna i druga super se snalaze na sceni i imaju savršenu energiju. Nađa se potrudila da devojke lepo izgledaju. Mare im je na kraju rekao da se prate i da se poštuju dok pevaju i nada se da će na živom izvođenju dati sve od sebe. Pred sam izlazak na scenu bilo je malo treme jer i jednoj i drugoj mnogo znači to što su došle dovde. Dok su pevale primetilo se da devojke jure matricu jer su ispale iz ritma. Aleksandra je prva komentarisala i rekla da kada od nekoga očekuješ najviše a dobiješ najmanje, ona je razočarana. Kako poznaju obe devojke koje su večeras pred njima i neshvatljivo joj je da neko ko ima toliko iskustva može da ispadne iz matrice i to priča obema, i da ne mogu da se vrate i da bi mogla obe da izbaci to bi uradila. Sama interpretacija je bila dobra, barem Jelenina i Aleksandri se dopada. Georgiev u potpunosti deli mišljenje sa koleginicom i dodao je da Jelena ima bolji štim, ali je zato povela da se ispadne iz ritma. Mnogo je očekivao od njih dve, ali ne zna koji bi to bio kriterijum da bi prošle dalje. Devojke su došle na svoje pozicije, a zatim je Mare Milošević izneo svoje mišljenje. "Na žalost vi ste bile perjanica moje grupe i razumem reakcije Vlade i Aleksandre, a znam i da vas dve razumete. Moramo da biramo manje lošu. Lepo bi bilo da kažemo da se dešava da neko zabrlja, ali je malo glupo reći hajde desilo se. Jeco krenula si nesigurno pa si se popravila do kraja, ako zanemarimo jurnjavu za pesmom. Sanja mnogo me podsećaš na jednog kandidata iz prošle sezone. Dođeš negde u pesmi kada je sve na mestu, ali se izgubiš. Kandidat koji nas napušta večeras jeste Jelena Vlahović." Voditelja Andriju Miloševića je interesovalo da mu Mare kaže šta je to što se desi pa se ovako loše peva. Mare je rekao da su se desila dva dobra pevača i da se sve u njima pobrkalo i da je mnogo razočaran.

Slede duelisti Aleksandre Radović i to su Mirna Radulović i Nevena Božović, a pesma koju će pevati je "Hurt" od Kristine Agilere. Nevena je rekla da je zadovoljna pesmom jer joj odgovara ta intonacija. Usledile su tonske probe na kojima su Aleksandra i Maja Sar davale instrukcije devojkama kako da najbolje pevaju pesmu. Aleksandra je bila oduševljena, ali se iznervirala jer je shvatila da su obe dobre i da ne postoji način da jedna ispadne, koja god da izađe obe su zaslužile da ostanu ovde. Došlo je vreme za pevanje pred publikom i obe su saglasne da im pesma leži da su je super odpevale. Njih dve su definitivno najbolji par večeras i pesmu su odpevale fantastično. Čak je i žiri ustao da im se pokloni. Mare se, kako kaže nakostrešio i prokomentarisao da je ovo najbolji duet-duel. Divno su se pratile i imale predivan kaj i Mare je mišljenja da su pred nama dva sjajna pevača. Dodao je da neko ko pravi pesme zaista sanja da radi sa takvim vokalima, jer je to blagodet za nekoga ko sedne da napravi pesmu, pritom što je jako bitno dve različite energije u jednoj pesmi, a ništa mu nije smetalo. Vlado je potpuno bez komentara na obe i ne zna kako se ovo može zvati duel kada je ovo duet, na kraju je produkcija odlučila da i jedna i druga idu dalje, a svi u studiju su burno pozdravili ovu odluku. Aleksandra je bila vidno srećna i rekla je da je srećna što su njih troje, misleći na kolege u žiriju, tako složni. Vlado je prokomentarisao da će ova odluka ići njima na dušu.

Sledeći duelisti su Jelena Potkonjak i Zoran Stanić iz grupe Vlade Georgieva, a pevaju pesmu "Time of my life", pesma koju svi znaju i koja se i duelistima dopada. Usledile su tonske probe, a Vlade i Kiki su se trudili da im ukažu na greške. Međutim, najveći problem koji su oni imali je neznanje teksta. Vlade je rekao za Zorana da je imao problema sa tekstom i mnogo se nervirao dok su vežbali. Usledile su probe koreografije na kojima se Zoki nije snašao jer to nije njegov fah. Usledile su i probe kostima, a zatim su duelisti dobili još par instrukcija od Kikija i Vlade. Trema je obeležila njihov ulazak u studio, ali se nadaju da će ispuniti očekivanja i svoja i svoje porodice i jedva čekaju da izađu na scenu. Nakon odpevane pesme usledili su komentari Aleksandre i Mareta. Aleksandra je rekla da su oboje odlični. Jeleni je rekla da joj je interpretacija na nivou, da je sve pogođeno i sve super. Zoranu je rekla da ovo nije njegov fah, ali da se lepo snašao i da mu lepo zvuči glas u donjoj lagi. Mare je rekao da kada se posle tridesetak sekundi pesme opusti i sluša da je sve kako treba. Pored sjajnog pevanja delovali su i kao savršen par, čak su i to doneli. Sve je bilo precizno i tačno i Mare je čestitao oboma. Zauzeli su svoja mesta nad rupicama, kako ih njihov mentor Vlado zove, a zatim je Georgiev, nakon kratke konsultacije sa kolegama, komentarisao oboje i rekao im da su oboje bili fenomenalni i kod oboje se primetio napredak. Zoranu je rekao da je neverovatno uznapredovao i da se pojavila energija koju nije imao. On bi voleo sa oboje da radi po pitanju muzike, bez obzira na ishod. Kandidat koji ne ide dalje je Jelena Potkonjak. Tako da je Zoran Stanić poslednji odabrani finalista.

Završen je i drugi krug kvalifikacija, a potpuno neočekivano ovogodišnji "Prvi glas Srbije" ima trinaest finalista, a to su: Dejan Meda Krstović, Sara Jovanović, Vesna Pavlović, Sanja Dimitrijević, Mirna Radulović, Nevena Božović, Zoran Stanić, Ivan Petrović, Nikola Planka, Saška Janković, Snežana Vušović, Jovana Živković i Boris Petrović.

Ono što sledi su finalne emisije, a vi ih možete i dalje pratiti na vašem portalu svetplus.com.

Autor: Sokol Vuk
Foto: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>