Ostalo

Sme�no

Tviter greškom resetovao hiljade lozinki

Specijalisti za sigurnost na društvenoj mreži Tviter greškom su resetovali veliki broj lozinki na svojoj mreži dok su sprovodili bezbednosno skeniranje naloga u potrazi za onima koji su hakovani.

Tviter greškom resetovao hiljade lozinki



Ova zbrka koja je nastala pokrenula je lavinu tvitova i upozorenja na raznim blogovima kako je ova društvena mreža hakovana.

"Kada verujemo da je nečiji nalog hakovan, procedura je takva da prvo resetujemo lozinku, a zatim korisniku pošaljemo mejl sa objašnjenjem šta se dogodilo i šta bi trebalo da radi. Ovoga puta smo, greškom, resetovali lozinke mnogo većeg broja korisnika, od broja hakovanih naloga", navodi se na njihovom blogu.

Karolin Pener, portparol ove društvene mreže odbila je da kaže koliki je tačan broj greškom resetovanih lozinki, ali je potvrdila da to ni u kom slučaju nije bilo delo hakera.

Kompanija je, između ostalog, poslala i mejl korisnicima kako bi ih podsetila na sigurnosne cake koje bi mogle spasiti njihov nalog od hakera. Korisnicima su istovremeno sugerisali da izbegavaju linkove sajtova koji im obećavaju uvećanje broja pratilaca, pošto ti sajtovi često mogu da ugroze privatnost Tviter naloga.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>