Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković na svinjskim ušima odletela iz takmičenja!

Ova epizoda Prvog kuvara Srbije je bitna jer će se večeras jedan VIP kuvar oprostiti od kuhinje. Od jedanaest kuvara jedan odlazi bez glavne nagrade.

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković na svinjskim ušima odletela iz takmičenja!



Na početku emisije svi koji imaju bedž, koji ih čuva od izbacivanja, su imali prilike da ga iskoriste, ali niko nije želeo da to pravo i primeni.

Današnji zadatak, prema rečima žirija, može ličiti na hir tročlanog žirija, ali jelo koje će se danas spremati su svinjske uši, jer je to jelo koje ima sve više i više pristalica.

Nakon dva minuta u prodavnici kuvari imaju 45 minuta za pripremanje ušiju.

Suzana Mančić smatra da je sve ovo sa ušima odličan vic, a svi ostali takmičari su zbunjeno gledali i razmišljali šta bi to mogli da pripreme. Većina njih nikada nije ni jelo svinjske uši ni u jednom jelu.

Došlo je vreme da žiri proba jela koja su takmičari pripremili. Neka su probali, a neka su odbili iz više razloga, glavni je bio što uši nisu bile dobro očišćene, odnosno obrijane.

Najgora jela večeras su pripremile Suzana Mančić, Cakana i Marija Petronijević. Cakana je imala zamerku na rad Milice koja je kao član žirija trebalo više da brine o pedantnosti i načinu pripreme nego nečemu drugom na šta je Milica rekla da je njeno jelo ipak bilo jako loše.

Aleksandri Janković, Dinči i Bojanu Maroviću u čelendžu se pridružuje, sa najviše glasova, Marija Petronijević.

Najbolji kuvar nedelje je Marko Kon koji je dobio čestitke od žirija kao i pripadajuće nagrade sponzora.

Zadatak za takmičare kojima je pretilo izbacivanje je bilo da naprave trideset topljanica. Marija Petronijević je prva ispržila svih trideset topljanica, drugi je završio Bojan Marović zatim Dinča, a Aleksandra Janković je imala najmanje prženica i tako završila učešće u ovom takmičenju.

Na kraju devete nedelje u takmičenju ostaje deset VIP kuvara koji se bore za laskavu titulu prvog kuvara Srbije.

Autor: Sokol Vuk
Foto: PKS TV Pink

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>