Region

Svet

Keba: Tužiću državu zbog alimentacije od 100.000 evra

Od kada ga je sud 2008. proglasio ocem maloletne Ine, Dragan Kojić Keba platio je već 100.000 evra njenoj majci Ljiljani Jevremović na ime alimentacije.

Keba: Tužiću državu zbog alimentacije od 100.000 evra



"Stalno nešto iznova plaćam. U kamatnom sam ropstvu već pet godina i tužiću državu Sudu u Strazburu", ogorčen je popularni pevač. "Zbog predugačkog sudskog procesa, nakon isplate glavnog duga bio sam prinuđen da plaćam kamate, pa kamate na kamate… Inače, redovno uplaćujem 25.000 dinara na ime mesečnog izdržavanja, ali stalno mi stižu novi računi. Evo, baš pre neki dan sam dobio da platim novih 20.000 dinara. Ne znam, verujte mi, ni šta više plaćam niti ima li kraja tome", pita se Keba.

On je još prošle godine u julu uložio žalbu Ustavnom sudu zbog odugovlačenja procesa.
"Tražim nadoknadu štete i da sud zvanično kaže da je proces okončan, ali umesto da dobijem rešenje od suda, ja dobijam novu uplatnicu!", ogorčeno priča Kojić i pokazuje gomilu plaćenih računa. Iz dokumentacije se vidi da je u julu ove godine dobio obaveštenje od suda da zakonski zastupnik (majka) nema više potraživanja. Tada mu je i od Ljiljane Jevremović stigao SMS: "Možeš da proslaviš! Neka ti je Bog u pomoći. Upozoravam te da ne talasaš u javnosti o ciframa. Zaštiti dete".

"Uprkos tome, dobio sam novu uplatnicu. Samo tražim od suda da me zvanično i napismeno obavesti da sam svoje finansijske obaveze ispunio do kraja. Do danas takvo rešenje nisam dobio i pitam se jesam li zatočenik postupajućeg sudije Mirjane Dimitrijević i hoće li ova agonija i finansijsko iscrpljivanje ikada prestati", pita se Dragan Kojić.

Takođe navodi i da je na razgovor pristao, pored ostalog, zato što je druga strana uticala na to da se u javnosti stvori loša slika o njemu kao o čoveku koji ne izmiruje svoje finansijske i moralne obaveze prema vanbračnom detetu.

"Svoje finansijske obaveze sam ne samo izmirio nego i preplatio. Druga strana želi da predstavi da je to dete rođeno iz ljubavi i da smo nas dvoje bili u vezi, a nismo. Nikakve ljubavi nije bilo, desilo se neplanirano, trajalo je pet minuta i jedva se kroz maglu toga sećam. Onda su usledile tužbe, suđenje i agonija. U sudnici je jednom rekla: "Baš me briga, sedim kod kuće i računam kamate". Bio sam neoprezan i naivan i sada to skupo plaćam. Ako sam zakonom dužan da materijalno obezbeđujem dete, nisam dužan da izdržavam i majku tog deteta. Upecan sam, izmanipulisan i zloupotrebljen", smatra Dragan Kojić Keba. On kaže da je njegov slučaj primer kako je moguće za pet minuta zaraditi 100.000 evra.

"DNK analiza nikada nije urađena, a ako se ikada i potvrdi da sam biološki otac deteta, sve ću zakonske obaveze ispuniti, ali zakon moje duše ne može niko da ispiše. U mom životu postoji samo jedna porodica zasnovana iz ljubavi i niko me na drugu porodicu ne može primorati", navodi Keba.

Zbog odugovlačenja postupka, Dragan Kojić Keba je pre nekoliko godina tražio izuzeće sudije Mirjane Dimitrijević, potpredsednice Osnovnog suda (bivši Četvrti sud).

"Ona je 2009. godine angažovala veštaka Pitulića. Kada je odredio visinu duga koji sam odmah uplatio, Mirjana Dimitrijević nije bila zadovoljna nalazom veštaka koga je sama postavila, već je angažovala novog, izvesnog Obradovića. Nakon novog veštačenja morao sam da platim veći iznos od prethodnog, plus kamate. Sve to zbog pogrešnog rada suda i sudije Dimitrijević. Kada sam tražio njeno izuzeće, rekla je, a imam i svedoke za to: "Da li ti znaš ko sam ja i ko stoji iza mene?"", zaključuje pevač.

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>