Svet

Region

Psi i Gangnam Style ušli u antologiju Youtube-a sa 200 miliona pregleda (Video)

Spot za pesmu "Gangnam Style" korejskog pevača po imenu Psi, imao je više od 200 miliona pregleda na Youtube-u i za samo dva meseca je ušao u top 5 najgledanijih spotova svih vremena.

Psi i Gangnam Style ušli u antologiju Youtube-a sa 200 miliona pregleda (Video)



Pesma je postala apsolutni hit na svim društvenim mrežama, a poslednjih dana internet opsedaju različite verzije i parodije "Gangnam Style" koje nastaju širom sveta.

Melodija koja zasigurno ulazi u uši i specifična koreografija, omogućile su ovom koreanskom umetniku da bude primećen i van granica svoje zemlje. Nedavno se pojavio na dodeli MTV VMA nagrada, na kojoj sedam godina nije prisustvovao nijedan Koreanac.

Gangnam je naziv najbogatijeg naselja u Seulu, a Psi u pesmi ismeva njegove stanovnike, njihovu površnost i materijalizam. Pored šerovanja na društvenim mrežama, popularnost ove pesme poslednjih dana počela je da dobija novu dimenziju.

Tako je, na primer, četrnaest spasilaca sa bazena u Kaliforniji plesalo uz pomenutu pesmu, a video su postavili na Youtube.  Njihovim šefovima se međutim, ideja nikako nije dopala, pa su kolektivno, kako prenosi Daily mail, dobili otkaz.



Koreanski hit dopao se i velikim zvezdama poput Britni Spirs koja je u jednoj muzičkoj emisiji uvežbavala prepoznatljivu koreografiju u društvu Psija.



Na kraju, pogledajte oficijalni spot za numeru koja je osvojila svet "Gangam Style":



Autor: B.B.
Izvor: 24sata
Video: YouTube
Foto: screenshot/YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>