Region

Svet

Miroslav Ilić: Saša Popović ne govori istinu!

Saša Popović, direktor “Granda”, optužio je Miroslava Ilića da je 1999. godine uz pomoć njega i Brene hteo da “sruši” Zoricu Brunclik i Miroljuba Aranđelovića Kemiša koji su po političkijoj liniji vedrili i oblačili PGP-om i estradom uopšte.

Miroslav Ilić: Saša Popović ne govori istinu!



Nakon dva meseca ćutnje, Miroslav Ilić prvi put govori o ovom slučaju. Šta se desilo između vas, s jedne strane i Zorice Brunclik i Kemiša s druge?

“Ja sam posle Dragana Aleksandrića najdivniju saradnju imao sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom kao kompozitorom, producentom i kao čovekom. Tvrdim da je on najtalentovaniji čovek u ambijentu u kojem ja funkcionišem već 40 godina. I mnogo mi je žao što poslednjih godina nisam mogao da sarađujem sa njim nakon svega onoga što se izdešavalo.”

Šta se izdešavalo?

“Svi misle da je tu bilo nekih teških reči, svađa, drama… Ne. Nije tačno. Devedesetih godina Zorica Brunclik je bila član JUL-a. Ja sam bio simpatizer SPS. I ne laže ona kada kaže da smo se šalili tako što je ona mene zvala Spale, a ja nju Julka. To je tačno. Ali za razliku od nje, ja nikada nisam simpatijama ili ne daj bože članstvom želeo da ugradim sebe u nešto. Zorica je prvo, mimo svakog rezona, zaposlila brata u RTS, uticala je i na postavljanje Kemiša za direktora PGP, a njen partijski drug je bio šef marketinga RTS-a. Meni se to nije svidelo. Nisam se svađao, samo sam podvukao crtu i rekao: Miroslave, ti tamo nećeš ići dok su odnosi takvi i takvi. I prekinuo sam saradnju sa PGP-om. Kada me je Kemiš zvao da pita šta se dešava, rekao sam mu: “Što se tebe i mene privatno tiče, Zorice i vaše dece, nek vam bog da zdravlja i sreće, ali ja ne želim da me niko vezuje za vas i ta kadrovska rešenja koja je JUL nametao”.

Saša Popović kaže da ste došli kod njega s ciljem da zajedničkim snagama “srušite” Zoricu i Kemiša.

“Priča koju je lansirao Saša Popović nema blage veze sa istinom! Laže kao pas! Istina je sledeća. RTS je tada imao tri kanala, a na trećem je išao ZAM koji su vodili Saša, Brena, pokojni Raka Đokić, a kasnije njegov brat Gane i svake godine obnavljali su ugovor za termin za ZAM. Kada je došao Dragan Ilić, takođe julovac za direktora marketinga RTS-a Brena i Saša imali su problem sa njim oko dogovora za termin i, koliko sam razumeo iz njihove priče, on ih je ucenjivao.”

Šta je dalje bilo?

“Nije tačno da sam ja zvao njih, nego je Brena mene lično pozvala da dođem kod njih na Bežanijsku kosu. Otišao sam da vidim o čemu se radi, a oni su mi ispričali kakve probleme imaju. Kazali su da su čuli da se i ja ne slažem sa nekim kadrovskim rešenjima u PGP, pa bi oni da zajednički nastupimo i da ukažemo javnosti na te pojave. Ja sam ih pitao kako misle da to uradimo, a oni su predložili da svako razmisli o tome, pa da se vidimo za deset dana. Prošlo je deset dana, dvadeset dana, prošao je čitav mesec. Pošto su mi već ubacili crva postao sam radoznao da vidim zašto se ne javljaju. Pozvao sam Brenu, a ona mi je rekla: “Jao, izvini, Miko, bila sam u gužvi, mi smo to završili. Videla sam se na nekom prijemu sa Draganom Todorovićem Kundakom (tada je bio generalni sekretar JUL-a) i žalila sam mu se na Dragana Ilića i RTS, a on mi je rekao: ‘Šta se zezate sa njima, dođi lepo na našu televiziju Pink i uzmi termin ko čovek’. Napravio nam je kontakt sa Pinkom, mi smo sada tamo i dobro nam je”. E to je istina. Jedina istina. Ni milimetar gore ni dole.”

Koji je onda motiv Saše Popovića da priča da ste vi došli kod njega sa idejom da rušite Zoricu Brunclik i Kemiša?

“Ne znam, pitaj njega. Ovo što sam ja rekao jeste jedina istina.”

Zašto ste ćutali dva meseca?

“Toliko je sve pojeftinilo da svako može da priča šta hoće i radi šta hoće. Učinilo mi se da je najbolje ćutati i gledati svoja posla. Ja ionako svoj brod privodim u luku, vidim kopno i pripremio sam sidro… Ne bih se ni sada oglasio da me niste isprovocirali u ovom razgovoru.”

Autor: S.P.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>