Region

Svet

Goga opet na udaru stranih medija: Nemci turbo-folk nazvali muzikom za idiote

Na društvenoj mreži Fejsbuk ovih dana pojavila se fotografija iz jednog nemačkog časopisa koji pod naslovom “Muzika za idiote: Uspon i pad srpskog turbo-folka” objašnjava ovaj muzički fenomen.

 Goga opet na udaru stranih medija: Nemci turbo-folk nazvali muzikom za idiote



Htela, ne htela, pevačica Goga Sekulić, ponovo se našla u ulozi “glavne zvezde” još jedne priče o novokomponovanoj narodnoj muzici.

Nemci podsećaju na početak 90-ih godina i vreme kada se na Balkanu turbo-folk izdvojio kao muzički pravac, upoređujući ga sa sličnom situacijom u Americi, kada su se odjednom sasvim obični ljudi oduševljavali kantri pevačem Gartom Bruksom, a magazin “Tajms” objavljivao članke poput “Zar je kantri (selo) muzika osvojila gradove?”. Magazin navodi da je to, svakako, bio uzbudljiv i zanimljiv trenutak, ali da se na sreću, već za nekoliko meseci situacija promenila.

Međutim, u Srbiji se ovaj pravac dobro “primio” pa dvadeset godina kasnije i dalje živi, a turbo-folk muzika popularna je bezmalo kao i nesrećnih devedesetih. Tekst u nemačkom magazinu ilustrovan je fotografijom Ane Kraš ispod koje stoji potpis: “Trenutna turbo-folk zvezda Goga Sekulić nastupa pred beogradskom grupom kriminalaca!”

Autor: J.B.
Izvor: Svet
Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>