Region

Svet

The Guardian: Na Eurosong je trebalo poslati Dunju Ilić!

Mlada kantautorka Dunja Ilić dobila je ogromne komplimente i to ni manje, ni više nego od prestižnog britanskog lista "The Guardian".

The Guardian: Na Eurosong je trebalo poslati Dunju Ilić!



Naime, novinari pomenutog lista su za njihov dodatak koji izlazi petkom uradili posebnu reportažu o muzičkom takmičenju "Eurosong" čije finale će biti održano večeras u Azerbejdžanu.

U duhu izbora za najbolju pesmu Evrope sastavili su listu deset evropskih zvezda koje se neće pojaviti na velikoj grandioznoj sceni u Bakuu ali ih oni svrstavaju u odlične predstavnike evropske muzičke scene.

Charlie Straight, Eleanoora Rosenholm, Mylene Farmer, Dan Balan, Tove Styrke, Atye Deniz neka su od imena koja su im privukla pažnju, a među deset odabranih našla se i dvadesetogodišnja kantautorka iz naše zemlje, Dunja Ilić.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da "The Guardian" smatra da bi naša pevačica lako mogla da osvoji svetsku scenu.

- Mnogo ljudi ima predrasude prema srpskoj muzici, najviše zbog Cece koja se udala za Arkana. Dunja Ilić može biti neko ko će razbiti te predrasude. Ona je poznata po svojim provikativnim spotovima kao i po tehno - pop pesmama poput "Euforije". Ilićeva poseduje sve kvalitete kojima bi mogla da osvoji svetsku scenu - navodi "The Guardian" uz priloženu Dunjinu pesmu.

Mlada pevačica ne krije svoje oduševljenje zbog ovih komplimenata i kaže:

- Naravno da sam srećna i da mi imponuju tako veliki i ozbiljni komplimenti. Posebno što sam u našoj zemlji u više navrata naišla na osudu, sabotiranje i ponižavanje, ali ja sam od samog početka svoje karijere rekla sebi da se neću osvrtati na kritike i tuđa mišljenja kako bih se dodvorila svima, već da ću sve raditi od srca i onako kako osećam.

Očigledno da nisam pogrešila jer kad vaš rad jedan svetski renomirani list nagradi konstatacijom da biste njime lako mogli da osvojite svet sve ono loše što sam čula o sebi u ovoj zemlji pada u vodu. Meni je ovo ogroman podstrek da nastavim da se borim protiv predrasuda i slušam sebe. Inače, o meni su strani mediji uvek pisali na lep način, ali kad list poput "The Guardiana" za vas ima ovakve reči onda zaista možete samo da se osetite izuzetno ponosnim - kaže Dunja, a zatim dodaje:

- Trenutno se pripremam za snimanje spota za novi singl "Noć je, Zvezdana" i obećavam da će to biti još jedan spot svetske produkcije, izjavila je Dunja za jedan domaći portal.



Izvor: The Guardian
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>