Region

Svet

VIP Survivor se ukida zbog izbora?!

Prema uputstvima koje je nedavno izdala Republička radiodifuzna agencija, rijaliti šou “Survivor” mogao bi da bude ukinut! Naime, Marko Karadžić, funkcioner Liberalno-demokratske partije, jedan je od učesnika ovog serijala, a on, shodno odluci RRA, odgovara “opisu” političkog funkcionera kome tokom izborne kampanje nije dozvoljeno pojavljivanje u emisijama koje nisu zakupljene ili emitovane isključivo u predizborne svrhe.

VIP Survivor se ukida zbog izbora?!



Naime, Agencija je objavila opšte obavezujuće uputstvo radio i televizijskim stanicama (emiteri) u predizbornoj kampanji za lokalne, pokrajinske i republičke skupštinske izbore, izbor za predsednika Skupštine i izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina u kojem u članu 10 jasno stoji: “U toku predizborne kampanje emiteri treba da iz svog programa isključe dokumentarne, igrane, zabavne i slične emisije i filmove u kojima se pojavljuje funkcioner, istaknutni predstavnik podnosioca izborne liste ili kandidat i da izbegavaju druge oblike političke propagande u redovnim emisijama”.
Iako po ovome bivši državni sekretar za ljudska i manjinska prava i kandidat za poslanika LDP-a nikako ne bi smeo da bude prikazivan u “Survivoru”, u Radiodifuznoj agenciji za sada nemaju konkretan odgovor šta će biti s rijalitijem koji se emituje na TV “Prva”.

“Ta situacija je veoma složena. Bilo je reči u RRA o Marku Karadžiću i njegovom učestvovanju u ‘Surviroru’. On je član Političkog saveta LDP-a i Savet RRA još uvek nije odlučio da li ta njegova funkcija spada u domen ‘istaknutih članova stranke’. Jedni će verovatno reći da jeste, drugi da nije i RRA će morati da donese konačnu odluku o tome”, izjavio je za “Alo!” Goran Karadžić, predsednik Saveta RRA.
Slađana Paunović, PR TV “Prva”, izjavila je za “Alo!” da se rijaliti “neće prekidati jer ne vide razlog za tako nešto”.

Funkcioner LDP-a Marko Karadžić kaže da je šou snimljen pre odluke RRA. “‘Survivor’ je snimljen pre nego što je Agencija izdala uputstvo, projekat je regionalnog karaktera i početak emitovanja je najavljen pre nego što se znalo kada će biti raspisani izbori. Neverovatno bi bilo da biznis projekti u Srbiji propadaju zbog predizborne kampanje i nadam se da to nikome nije namera. Uostalom, ja sam u ‘Survivoru’ samo jedan od učesnika i taj angažman nema veze s mojim političkim aktivnostima”, izjavio je Karadžić za „Alo!“.

Darko Popović, direktor pres službe Televizije “Pink”, kaže da će ta medijska kuća dosledno poštovati odredbu RRA. “Mi ćemo se dosledno pridržavati odredbe koju je dao RRA. Dok traje predizborna kampanja, nećemo ugošćavati u emisijama funkcionere stranaka, ali ni javne ličnosti koje su na bilo koji način uključene u tekuću kampanju.”

Sve javne ličosti koje su istaknuti članovi stranaka neće moći ni na koji način da se pojavljuju (osim ako ne bude naglašeno da je reč o predizbornom programu) na televizijama sve do 7. maja. Tako na primer, u tom periodu na malim ekranima neće moći da se emituju filmovi Bate Živojinovića (SPS) ili Branislava Lečića (DHSS), kao ni da se emituju muzički spotovi Bajage (DS), Miloša Bojanića i Maje Nikolić (SNS) ili recimo Jellene (PUPS) i Bore Đorđevića (DSS).

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>