Svet

Region

Adel osvojila šest Gremi nagrada, dodela u senci zbog smrti Vitni Hjuston (Video)

Pobednica sinoćnje 54. dodele Gremija je britanska pevačica Adel, koja je od šest nominacija osvojila svih šest nagrada, uključujući i one u tri najvažnije kategorije - za album godine, singl godine i pesmu godine.

Adel osvojila šest Gremi nagrada, dodela u senci zbog smrti Vitni Hjuston (Video)



Dodela je ostala u senci zbog iznenadne smrti pevačice Vitni Hjuston. Dodelu je otvorio reper LL Kul Džej kratkom molitvom za Vitni, a kasnije joj je odata i počast izvođenjem jednog od njenih najvećih hitova, "I Will Always Love You", koji je otpevala Dženifer Hadson.



Pogledajte poslednji nastup Vitni Hjuston (Video)
Adel, kojoj je ovo bio prvi nastup uživo posle operacije glasnih žica kojoj se podvrgla u novembru prošle godine, sinoćnjim osvajanjem šest Gremija izjednačila se sa Bijonse kao žena sa najviše osvojenih nagrada u tokom jedne večeri.

Adelin album "21" proglašen je albumom godine i najboljim vokalnim pop albumom, pesma "Rolling In The Deep" osvojila je Gremija u kategorijama singl godine, pesma godine i najbolji kratki muzički spot, dok je za "Someone Like You" Adel osvojila Gremi za najbolju pop interpretaciju.



"Ovo je smešno", izjavila je Adel prilikom preuzimanja nagrade za singl godine, a kad je "21" proglašen albumom godine rasplakala se:

"Ovaj je album inspirisan nečim kroz šta su svi prošli, usranom vezom. Ova mi je godina promenila život". Adelin producent Pol Epvort osvojio je Gremi za singl godine "Rolling In The Deep" i album godine "21", a nagrađen je i kao producent godine..



Drugi veliki dobitnici večeri su Fu Fajtersi, koji su od sedam nominacija osvojili pet Grammyja, uključujući i Grammy za najbolji rock album "Wasting Light" i najbolju rok interpretaciju "Walk".

Kani Vest kući je otišao sa četiri nagrade, uključujući one za najbolji rep album "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" i najbolju rep pesmu "Otis", zajedno sa Džej Zijem.. Najboljim novim izvođačima proglašen je folk bend Bon Iver.

Osim Vitni Hjuston juče se muzički svet prisetio još jedne iznenada preminule pevačke zvezde - Ejmi Vajnhaus. Posthumno je nagrađena Gremijem za duet sa Tonijem Benetom "Body and Soul" sa njegovog albuma "Dueti II", koji je Benetu doneo i nagradu kao najbolji tradicionalni vokalni pop album. Nagradu su preuzeli njeni roditelji.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>