Region

Svet

Vaterpolisti Srbije potopili Italijane (Video)

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale prvenstva Evrope u Ajndhovenu, pošto je u polufinalu savladala selekciju Italije sa 12:8 (4:5, 4:1, 3:1, 1:1)

Vaterpolisti Srbije potopili Italijane (Video)



Utakmica je odigrana pred oko 2.500 gledalaca na bazenu Peter van den Hugeband u Ajndhovenu, a sudili su Izraelac Mark Levin i Haime Tešeido iz Španije.

Srbija je sjajnom igrom tokom većeg dela meča izborila novo finale i revanširala se "azurima" za poraz u borbi za zlato na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Šangaju.
"Delfini" su, ujedno, ulepšali dan svim navijačima, pošto su nastavili uspešni niz srpskog sporta koji je ranije danas započeo Novak Doković plasmanom u finale Australija opena, a čiji kraj bi trebalo da bude trijumf rukometaša nad Hrvatskom u polufinalu EP.

Vanja Udovičić i drugovi su hrabrom igrom u napadu i čvrstom odbranom potpuno nadigrali Italijane koji su nakon dobre prve četvrtine praktično "nestali" iz bazena. Posle toga počela je dominacija vaterpolista Srbije, a iz različitih pozicija pogađali su Udovičić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, pa i mladi debitant Aleksa Šaponjić.

Kada je pred kraj treće četvrtine Filipović iz peterca pogodio za vođstvo od 11:6, bilo je jasno da će se "delfini" boriti za još jedno zlato. Srbija je sjajnom igrom u odbrani potpuno "oterala" Italijane od svog gola, naterala ih da se muče u organizaciji svakog napada i tako sprečila bilo kakvu mogućnost preokreta.

Protivnik Srbije u finalu u nedelju biće reprezentacija Crne Gore, koja je u drugom polufinalnom meču savladala reprezentaciju Mađarske u produžetcima rezultatom 14:13.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>