Region

Svet

Del Arno bendu uručena nagrada za Dobar primer novog optimizma (Video)

Sinoć je u Velikoj sali zrenjaninskog Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" nagrada za "Dobar primer novog optimizma" uručena najpoznatijem beogradskom regge sastavu Del Arno bendu , posle čega je održan koncert i proslava povodom 25 godina rada ove grupe.

Del Arno bendu uručena nagrada za Dobar primer novog optimizma (Video)



Skupština "Novog optimizma" donela je jednoglasnu odluku da su nosioci "Dobrog primera" u 2011. godini članovi beogradskog reggae sastava, a na osnovu ciljeva koji objedinjuju aktivnosti Novog optimizma i Del Arno Benda.

Posle dodele nagrade, održan je akusični koncert Del Arno benda u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono”. Ovim nastupom bend je ujedno proslavio dvadeset pet godina postojanja na domaćoj muzičkoj sceni.

Od kada je nagrada priznanje “Dobar primer Novog optimizma” ustanovljena 2005. godine, nagrade su dobili Goran Pruginić, čovek koji je prilikom pada autobusa u Tisu na Žabaljskom mostu jedini priskočio u pomoć stradalima, glavni urednik kikindske VK televizije Zoran Milešević i pokret “Kapiraj-kopiraj”.

Nagradu su dobili i osnivač “Domboš festa” u Malom Iđošu Laslo Horvat, bivša ministarka poljoprivrede Ivana Dulić - Marković i zrenjaninska Muzička škola “Josif Marinković”, kao i naša poznata glumica Mirijana Karanović.

Vlasnik Pozorišnog kluba “Zeleno zvono”  i osnivač pokreta “Novi optimizam” Branislav Grubački Guta, godinama se zalaže za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje i zagovara pravo na različitost, kao vrhunsko pravo svake individue, i podstiče solidarnost među ljudima.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>