Region

Svet

Preminuo pevač Aca Matić (Video)

Pevač Aca Matić, preminuo je preksinoć u svom domu u  Kanadi. Legenda narodne muzike ostaće upamćen po sjajnim pesmama kao što je "Krčmarice, još vina natoči", koja je po mišljenju mnogih muzičkih znalaca jedna je od najlepših pesama u srpskoj narodnoj muzici.

Preminuo pevač Aca Matić  (Video)



Uz nju, ostaće upamćeni i njegovi hitovi "Biljana", "Fato, mori, dušmanke", "Plava žena, topla zima" koje su i danas nezaobilazne na repertoarima mnogih pevača i po kafanama.

Ovaj izuzetni pevač ostaće upamćen i po tome (kako je rekao Miša Blam): - Prva žrtva muzičke tranzicije i kolateralna šteta u vremenu kada se zgrtala ogromna lova.

Naime, Aca Matić je bio prvi pevač koji je svojevremeno uhapšen i osuđen zbog navodne utaje poreza. Kako se pričalo, pevač je samo bio žrtva tadašnjih moćnika kojima se zamerio.

Njegovu koleginicu Lepu Lukić jako je potresla vest kada su joj prijatelji iz Kanade javili da je umro njen dragi prijatelj i pevačka legenda Aca Matić. Suza suzu stiže, a kraljica narodne muzike ne krije da ju je pogodila smrt prijatelja.

"Aca je prethodnih godina živeo u Kanadi, pa su mi prijatelji javili da je umro. Jedno vreme su on i njegova supruga držali restoran, pa smo sarađivali i družili se. Ali, proteklih godinu-dve smo izgubili kontakt. Mnogo mi je teško, ne mogu da pričam... Bio je izuzetan čovek u svakom smislu, sjajan pevač i legenda" - kaže kroz suze Lepa Lukić.



Izvor: Vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>