Region

Svet

Popularnost pevačica u najznačajnijim medijima (Foto)

Prema istraživanju Internet agencije izračunato je matematičkim formulama koja je pevačica i zbog čega u poslednje dve nedelje bila najviše zastupljena u medijima.

Popularnost pevačica u najznačajnijim medijima (Foto)



Ovo istraživanje sprovela je Internet agencija u saradnji sa Naslovi.net cliping-nom i HTTPool-om. Za izvore su korišćeni: Svet, Svet Plus, Blic, Kurir, Alo, Press, Novosti, Story, Tračara.



Najava snimanja filma o Breni, najava novog velikog koncerta u Areni, pa i mogućnost da se u najboljim godinama provodi na beogradskim splavovima sa svojom decom, to su stvari koje su Breni omoguć ile da ovaj period posmatra kao uspešan u PR smislu.



Smrt majke, koja je privukla medijsku pažnju na početku posmatranog perioda,uticala je na Daru da se neko vreme ne pojavljuje u javnosti.



Dunja je iskoristila Paradu ponosa za svoju promociju, obećavajući šetnju sa Jelenom Karleušom, drugi “peak” publiciteta je stvoren objavljivanjem seksipilnih fotografija sa letovanja. Poslednji peak vezan je za promociju novih spotova.



Goca je ovaj period obeležila negativnim publicitetom: priče oko raskida sa dečkom,nepristojni nastupi, sudar koji je izazvala, pa čak i izjave Ivana Ivanovića u vezi njenog razvoda. Jedini pozitvni publicitet Goca duguje svojoj otvorenosti,uploadovanju neobrađenih slika na drušvene mreže što javnost očigledno ceni.



Jelena je pozitivan publicitet izvukla iz objava o nastupima u Crnoj Gori i Parizu,navodnog kopiranja njenog stajlinga od drugih koleginica sa estrade, ali najviše od španskih medija koji su sa neobičnom pažnjom propratili njen dolazak u Betis sa svojim muzem, Duškom Tošićem.



Ceca je konačno dobila dozvolu da ode u Ameriku i ta najava turneje donela joj je publicitet, uz najave novih pesama za novu godinu, i naročito najava da će je Andželina Džoli glumiti na filmu. Negativan publicitet proistekao je kao reakcija na nečestitanje Aci Lukasu na rođenju deteta i otpuštanju obezbeđenja. Povreda njenogsina, donela je malo sažljenja javnosti i time i malo pozitivnog publiciteta,



Seka publicitet u ovom periodu prevashodno duguje svom humanitarnom radu. Manje publiciteta dobila je kao sažanjanje za alergiju koju je dobila na odmoru i kao najpoznatija gošća na svadbi jedne od zvezdi granda.



Nataša je uglavnom bila na negativnoj strani zbog nacionalnosti svog novog dečka. Ta veza, pogotovo zbog skorog razovoda nije naišla na odobavanje srpskih medija.To se naročito pokazuje u vidu pozitivnog publiciteta koji joj je doneo raskid sa Feliksom pred kraj posmatranog perioda.



Pobednica u ovom periodu je Lepa Brena, da li dugogodišnje iskustvo ili dobar PR, Brena je najbolje izblansirala pozitivan i negativan publicitet i odnela pobedu nad svojim koleginicama. Druga je Jelena Karleuša, a treća Ceca iako se trenutno nalazi u kućnom pritvoru i zbog toga nije mogla dati ni jednu izjavu za medije.

Slede ih Seka, zatim Dunja Ilić, pa Dara Bubamara. Nataša je rangirana pretposlednja iako je bila osoba o kojoj se ubedljivo najviše pisalo u ovom periodu, problem je u tome što je pokupila toliko negativnih strelica u javnosti da joj ni sasvim pristojan pozitivan “peak” pri kraju nije mogao pomoći da se izvuče. Poslednja je Goca Tr žan koja jedva da je prešla liniju pozitivnog publiciteta. Pratili smo još i Anu Nikolić, ali ona u ovom periodu nije ostvarila dovoljno velike vrednosti PR indexa da bi se našla na listi.

Izvor: internetagencija.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>