Region

Svet

Dragan Stojković Piksi izbegao smrt u Japanu

Jak cunami, visok deset metara, nastao posle zemljotresa jačine 8,9 stepeni po Rihteru, opustošio je severoistočnu obalu Japana i grad Sendai, gde je Piksijeva Nagoja danas trebalo da igra utakmicu drugog kola Džej lige.

Dragan Stojković Piksi izbegao smrt u Japanu



"Piksi je dobro" – rekla jeSnežana Stojković, da bi potom dodala:

"Odvezla sam Dragana na stanicu pošto je s ekipom vozom putovao u Sendai. Samo 15 minuta kasnije počeo je zemljotres. Nije mi bilo svejedno jer je epicentar potresa bio 130 kilometara istočno od Sendaija. Zabrinula sam se, ali mi se Dragan ubrzo javio, pa mi je bilo lakše. Supermoderni voz u kojem su bili stao je čim je tlo počelo da se trese. Pet sati je bio u vozu, jer su se sva vrata automatski blokirala."

Supruga Dragana Stojkovića, nekadašnjeg fudbalera i predsednika Crvene zvezde, danas trenera Nagoje, kaže da je od ranog jutra uz telefon i televiziju.

"Pratim šta se dešava. Mirna sam, mada su deca uznemirena. Prijatelji nas stalno zovu, pitaju kako smo, i to nam mnogo znači."

U Nagoji se zemljotres slabo osetio. Meni se samo malo vrtelo u glavi, ali kada sam videla na televiziji kakav je pakao napravio cunami, shvatila sam da smo dobro prošli. Snežana Stojković za Kurir prepričava kako su građani Nagoje reagovali na zemljotres, magnitude 8,9 po Rihterovoj skali, inače sedmi najjači potres na planeti.

"Svi ovde prate televiziju, gledaju jezive scene sa severoistočne obale Japana, koja je opustošena. Materijalna šteta je ogromna. Kako stručnjaci kažu, pojedine visoke zgrade u Tokiju još se tresu."

Dragan Stojković javio se iz Japana oko 17 sati po srednjoevropskom vremenu. Piksi se neposredno pre toga vratio u porodični dom, nakon što je pet sati proveo u vozu, koji je krenuo za Sendai.

"Dogodila se užasna tragedija, ali bogu hvala, svi smo dobro. Krenuo sam sa ekipom za Sendai, gde je trebalo da odigramo utakmicu. Posle desetak minuta sve je počelo da se trese. Osetili smo to i ovde u Nagoji, gde je registrovan potres od tri stepena. Voz je odmah stao, a kako vrata nisu mogla da se otvore, svi smo bili zatvoreni i čekali da sve prođe" – kaže Stojković.

Piksi kaže da će do daljeg ostati u Nagoji jer se nada da je najgore prošlo i da će do sutra sve biti mirno.

"Najgore od svega je što je zemljotres praćen cunamijem, koji razara tu oblast. Na severu se ljudi evakuišu, dok nama ovde niko ne savetuje tako nešto. Nadam se da će se uskoro sve smiriti. Koliko znam, nema velike bojazni od eskalacije opasnosti u nuklearnoj centrali. Ostaje nam da verujemo da će sve biti u redu" – poručio je Piksi.

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>