Svet

Region

Film Gospodar Prstenova - Lov na Golluma stiže!

Warner Bros. planira da 2026. godine objavi prvi deo nove serije filmova "Gospodar prstenova - Lov na Golluma", fokusirajući se na lik Golluma. 

Film Gospodar Prstenova - Lov na Golluma stiže! Foto: Printscreen Youtube/Try0





Peter Jackson, režiser originalne trilogije "Gospodar prstenova", zajedno sa svojim partnerima Fran Walsh i Philippa Boyens, radiće kao producenti filma i biće aktivno uključeni u svaki korak procesa, izjavio je izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav, prenosi Variety.

Projekat je u ranoj fazi razvoja scenarija, a radni tim scenarista čine Walsh, Boyens, Phoebe Gittins i Arty Papageorgiou. Zaslav je najavio da će se film baviti pričama koje do sada nisu ispričane.

Warner Bros. je u saopštenju otkrio da će naslov filma biti "Gospodar prstenova: Lov na Golluma", a režiju će voditi i ulogu Golluma odigrati Andy Serkis, koji je taj lik tumačio u originalnoj trilogiji. Ken Kamins će biti izvršni producent filma, uz podršku Serkisa i Jonathana Cavendisha iz Imaginariuma.




Foto: Printscreen Youtube/Try0


Originalna trilogija "Gospodar prstenova", koju je režirao Peter Jackson, ostvarila je prihod od gotovo 3 milijarde dolara širom sveta. Njegova prateća trilogija zasnovana na Tolkienovom "Hobitu" takođe je zaradila otprilike isti iznos.

U prvoj trilogiji "Gospodar prstenova" Petera Jacksona glumili su Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin i Cate Blanchett. Ova filmska saga bila je nominovana za 30 Oskara i osvojila 17 nagrada, uključujući Oscara za najbolji film za "Gospodar prstenova: Povratak kralja" iz 2003. godine.

Možda vas interesuje:
Evrovizija 2024 - Švedksa nastupa prva, a Teya Dora?


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>