Region

Svet

Region

Premijera SABLJE u Kanu, RTS-ova serija rame uz rame sa najboljim iz čitavog sveta! (VIDEO)

Serija „Sablja” takmiči se u kategoriji dugog formata na Kanskom festivalu serija. Sablja je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju festivala koji se održava od 5. do 10. aprila.

Premijera SABLJE u Kanu, RTS-ova serija rame uz rame sa najboljim iz čitavog sveta! (VIDEO) Foto: Printsreen Youtube/RTS



„Velika je čast za nas da imamo priliku da prikažemo našu seriju u verovatno najznačajnijoj i najpoznatijoj filmskoj sali na svetu. Sama činjenica da će ta sala biti puna sa 2.500 ljudi i da će oni gledati Sablju je najveće priznanje o kom sam mogao samo da sanjam“, istakao je reditelj serije Vladimir Tagić.

Glumica Milica Gojković kaže da je prvi put u Kanu i da je cela ekipa presrećna i uzbuđena što ima priliku da predstavi seriju na festivalu u Kanu. U Sablji glumi novinarku Danicu, jednu od glavnih uloga.


„Like Danice je baziran na stvarnim ličnostima i shvatila sam da mi je bila ogromna čast što sam zapravo igrala heroine našeg društva, koje su uradile toliko za naše novinarstvo. Bilo mi je uzbudljivo da gledam i slušam njihove intervjue, a onda i da primenim neke zanimljive detalje u svom liku“, objasnila je mlada glumica.

Dodaje i da bi volela da što više ljudi, posebno onih mlađih, pogleda seriju jer nas „podseća da smo imali neku snagu da napravimo neke promene“.

„Ta snaga zapravo leži u nama“, naglasila je Milica Gojković.

Urednik Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, Marko Novaković, kaže da je velika privilegija ući u uži uzbor od samo osam serija iz celoga sveta.

„Ideja jeste potekla od nas i RTS je većinski finansijer ove serije, zbog čega je veoma značajno da se probije barijera i da se nađemo na mapi sa drugim mnogo većim produkcijama i paralelno sa njima učestvujemo u proizvodnji najkvalitetnijih serija“, ističe Novaković.
Obećava da će publika to prepoznati kad bude pogledala seriju.

„Kada bude emitovana, videće se da je Sablja kvaliteta kao najeminentnije strane serije i da zaslužuje da se nađe u konkurenciji Kanskog festivala“, zaključio je Novaković.
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>