Zdravlje

Ljubav

Saznajte šta se dešava s telom kada dan započinjete grožđanom vodom!

Voda sa suvim grožđem na prazan stomak je fantastičan način da poboljšate zdravlje. Saznajte šta se sve dešava sa vašim telom kada dan započinjete grožđanom vodom!

Saznajte šta se dešava s telom kada dan započinjete grožđanom vodom! Svet Plus




Jedan od najhranjivijih oblika sušenog voća na svetu svakako je suvo grožđe. Ovaj dar prirode obiluje esencijalnim hranljivim sastojcima kao što su vitamini, dijetalna vlakna, kalijum, magnezijum i mnogi drugi elementi koji pozitivno utiču na zdravlje.

U skladu sa principima ajurvede, jedan od najefikasnijih načina konzumiranja suvih grožđica svakodnevno je njihovo potapanje u vodu i pijenje na prazan stomak.




Postupak je jednostavan!

U čašu vode stavite šaku suvog grožđa, ostavite preko noći, procedite i popijte vodu u kojoj su grožđice bile natopljene. Takođe, možete iskoristiti grožđe za konzumaciju ili dodavanje u neki recept.

Redovno konzumiranje vode sa suvim grožđem na prazan stomak može značajno poboljšati vaše zdravlje na više načina:



Deluje kao sredstvo za detoksikaciju




Jetra, ključni organ za pročišćavanje tela od otrova, može biti ometena lošim prehrambenim navikama i nezdravim načinom života. Suve grožđice natopljene u vodi preko noći mogu efikasno pročistiti krv, stimulisati biohemijske funkcije jetre i eliminisati toksine iz organizma. Stoga se ova voda smatra odličnim napitkom za jutarnju detoksikaciju. Pored toga, visok sadržaj vlakana u grožđicama podstiče jetru da proizvodi više žuči.





Poboljšava varenje



Flavonoidi poput vinske kiseline, tanina i katehina u suvim grožđicama podstiču laksativno dejstvo, stvarajući voluminoznu supstancu koja olakšava prolaz hrane kroz creva i sprečava zatvor. Konzumiranje grožđica u vodi predstavlja uspešan kućni lek za održavanje zdravog i čistog stomaka.









Pomaže kod anemije



Sadržaj gvožđa, vitamina B-kompleksa i bakra u grožđicama pomaže u proizvodnji krvnih zrnaca, dok bakar poboljšava apsorpciju gvožđa.




Reguliše nivo holesterola



Voda sa suvim grožđem na prazan stomak može pomoći u čišćenju krvi, obezbeđujući zdravlje creva i srca. Efikasno smanjuje nivoe lošeg holesterola i triglicerida u organizmu.




Povećava energiju



Početak dana sa čašom vode sa suvim grožđem može pružiti telu potrebnu energiju za bolje funkcionisanje tokom dana.




Olakšava mršavljenje


Prirodni šećeri fruktoza i glukoza u vodi sa suvim grožđem pružaju dugotrajnu energiju, smanjujući osećaj gladi.









Pogodno za hipertenziju



Bogat kalijumom, suve grožđice mogu sniziti krvni pritisak. Antioksidansi i dijetalna vlakna poboljšavaju biohemiju krvnih arterija, smanjujući rizik od hipertenzije.




Unapređuje oralno zdravlje



Voda sa suvim grožđem sadrži fitohemikalije i oleanolnu kiselinu koje štite zube od mikroorganizama.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magično bilje

Povezane vesti:


>