Zdravlje

Ljubav

Sir smanjuje rizik od dijabetesa!

Da li ste znali da konzumiranje sira može biti tajna borbe protiv dijabetesa? Ako ste izbegavali ovu ukusnu zalogaje zbog straha od kilograma, razmislite ponovo! 

Sir smanjuje rizik od dijabetesa! Svet Plus





Poslednje studije otkrivaju da sir ne samo da čuva vašu liniju već i smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2, često povezanog sa prekomernom telesnom težinom.



Istraživanje fokusirano na hranljive sastojke sira donosi ohrabrujuće vesti. Prema najnovijim rezultatima, ljubitelji sira imaju čak 12% manju šansu da obole od dijabetesa. Ova veza između sira i zaštite od dijabetesa otvara nova vrata razumevanja zdrave ishrane.











Zanimljivo je napomenuti da drugi mlečni proizvodi nisu pokazali iste blagotvorne efekte, a stručnjaci smatraju da tajna leži u procesu fermentacije, koji se dešava tokom izrade sira, kako prenosi Gizmodo.

Naravno, važno je napomenuti da se dijabetes često povezuje s prekomernom telesnom težinom, pa preterivanje u konzumaciji sira u cilju izbegavanja ove bolesti možda nije najpametniji korak. 

Ipak, umerna i svesna konzumacija sira može biti vaš saveznik u očuvanju zdravlja, uz dodatnu dozu zadovoljstva za vaše čulo ukusa.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>