Ostalo

Sme�no

Mali preduzetnici koji vole ljubimce! Neobičan oglas za šetnju pasa!

Neobičan oglas osvanuo je na društvenim mrežama. Dečji rukopis i crtež, a sadržaj je izazvao buru komentara... Mali preduzetnici koji vole ljubimce, šetaju pse i skupljaju novac za letnji raspust.

Mali preduzetnici koji vole ljubimce! Neobičan oglas za šetnju pasa! Screenshoot/Video RTS





Jovana, Nadežda, Kosta, Momčilo i Lazar imaju po jedanaest godina. Osim toga što su dobri đaci i drugari iz odeljenja, zajednička im je i ljubav prema psima. Zato osnivaju svoju agenciju za šetaje pasa. Sami prave raspored zadataka. Danas su u šetnju vodili Pinu i Tiku. Ovo im jeste prvi posao, ali kažu da svako o njih ima po 6 godina iskustva.




„Većina nas ima pse i dobili smo ideju da pomažemo drugim ljudima kada nisu u mogućnosti da prošetaju svog psa, kad nemaju vremena“, kaže Nadežda Božović.

„Nije toliko teško, sve zavisi koliko su psi dobri i koliko vuku – ima nepošlušnih pasa. Što bi se reklo, nikad nije teško kad se voli“, dodaje Kosta Nedeljković.

Kada im se vlasnik javi na oglas, imejlom, koji su sami osmislili, oni ponude termine. Pre šetnje se dobro informišu o psu objašnjava Lazar – koliko je druželjubiv, da li voli da se igra sa drugim psima, koliko voli povodac i koje slatkiše jede.

„Jedna od prvih mušterija živi ovde blizu nas i imala je baš slatkog psa, neka pudla, bio je baš fin pas, mali – od neke bake taj pas se zvao Leri“, priseća se Kosta.

Na pitanje da li bi mogli da šetaju i veće pse, Jovana Anđelković kaže: „Ne, šetali smo dva hrta, lepo se pokazalo, nije bitno kakav je pas bitno je da mi to volimo.“

„Mi smo se dogovorili da kada zaradimo pare, da na početku letnjeg raspusta odemo u akva-park ili negde gde možemo svi zajedno da idemo“, ističe Momčilo Knežević.

Posao je počeo da se širi. Kažu da su ozbiljni biznismeni, a ako ovako nastave, do kraja ove školske godine ispuniće svoj cilj – sakupiće novac za zajedničko letovanje.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>