Ostalo

Sme�no

Sunđer za pranje posuđa ima još jednu fantastičnu namenu!

Sunđer za pranje posuđa ima još jednu fantastičnu namenu! Možda će vam delovati čudno ali ako razmislite, videćete da zaista ima smisla koristiti ga na ovaj način.

Sunđer za pranje posuđa ima još jednu fantastičnu namenu! Svet Plus








Nećete više gubiti voće i povrće zbog brzog truljenja!


Većina nas koristi sunđer isključivo za pranje posuđa. No, ovaj skromni predmet ima nekoliko drugih korisnih namena u kuhinji. Nije svima poznato, na primer, zašto ga treba čuvati u frižideru. Možda zvuči čudno, ali ubrzo ćete videti da ovaj trik ima smisla. 


Zašto onda stavljanje sunđera u frižider? Zbog svoje strukture i svojstava, on odlično upija vlagu i neprijatne mirise. Samo postavite jedan na svaku policu kako biste sprečili skupljanje vode na proizvodima u frižideru. Ovaj običan predmet takođe može pomoći u rešavanju problema neugodnih mirisa iz frižidera.

Na taj način, suvišna vlaga će se upiti putem sunđera, a voće i povrće neće brzo istrunuti, pa nećete morati da ih bacate pre nego što ih upotrebite. Samo ne zaboravite zameniti ga novim, čistim i suvim sunđerom u frižideru. 










Što je veća njegova površina, to bolje. Trebalo bi ga menjati svakih nekoliko dana, posebno ako primetite da je vlažan ili da mu se izgled promenio.

Važno je napomenuti da ne morate baciti takav sunđer. Jednostavno ga dezinfikujte i osušite. To možete postići potapanjem u sirće, stavljanjem u mašinu za pranje sudova ili u mikrotalasnu pećnicu na 2 minuta. Ili ga jednostavno ubacite u mašinu za pranje veša.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>