Ostalo

Sme�no

Vreme je za jesenje čišćenje prozora! Ovaj sastojka uklanja uporne fleke!

Vreme je za jesenje čišćenje prozora i balkonskih vrata! Ovaj sastojka uklanja čak uporne fleke, a nije u pitanju ni sirće, a ni soda bikarbona!

Vreme je za jesenje čišćenje prozora! Ovaj sastojka uklanja uporne fleke! Svet Plus






Pranje prozora je jedna od onih napornih obaveza u kući koja nikome nije omiljena. Zbog toga mnoge žene traže najefikasniji i najbrži način da obave taj posao.

Iako postoji mnogo hemijskih sredstava za pranje prozora, sve više žena odlučuje se za prirodne alternative poput sirćeta, rakije ili sode bikarbone kako bi uklonile tvrdokorne mrlje. Ipak, postoji još jedan sastojak iz kuhinje koji se pokazao izuzetno efikasnim za sjajno čiste prozore bez puno muke.

Po preporukama mnogih eksperata za čišćenje na društvenim mrežama, crni čaj je najefikasniji i najbrži način za pranje prozora. Ovaj napitak, omiljen među mnogima, sadrži taninsku kiselinu koja izuzetno dobro uklanja i najupornije mrlje, ostavljajući staklo čistim i sjajnim. Za ovu metodu čišćenja čak vam nije potrebna ni krpa, već se preporučuje korišćenje starih novina, kao što su to radile naše mame ili bake.

 

Jedan sastojak dodajte u šampon da vam kosa zablista!










Ukoliko nemate novine, alternativa može biti mikrofiber krpa koja će efikasno pokupiti višak čaja sa stakla i ostaviti ih sjajnima, čak i bolje od sirćeta. Za ovu magičnu smesu potrebni su vam samo obična voda i 8 kesica crnog čaja.




Priprema je jednostavna: 

Prokuvajte vodu, dodajte kesice čaja, poklopite i ostavite da se tečnost potpuno ohladi. Zatim sipajte čaj u bocu sa raspršivačem i jednostavno poprskajte prljave prozore čajem. Nakon toga, izglancajte ih novinama ili mikrofiber krpom. Ponovite isti postupak i sa druge strane stakla i ostaćete prijatno iznenađeni koliko su vaši prozori blistavo čisti.


 

Kosa, koža, nokti: Dovoljan je želatin, sve ostalo možete baciti!

Zdrava i brza poslastica! Sitni kolači koji će dominirati na tanjiru! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>