Svet

Region

Alison Mek zvezda serije Smolvil osuđena na tri godine zatvora!

Alison Mek zvezda serije "Smolvil" osuđena na tri godine zatvora zbog vrbovanja žena za duhovni kult. Žao mi je zbog vas koje sam uvela u NKSIVM - napisala je bivša glumica.

Alison Mek zvezda serije Smolvil osuđena na tri godine zatvora! Screenshoot/Instagram




Alison Mek, glumica iz popularne TV serije, "Smolvil", osuđena je danas na tri godine zatvora zbog učešća u zloglasnoj sekti Neksijum (NXIVM), koja se bavila krijumčarenjem, seksualnom trgovinom, iznudom, opstrukcijom i reketiranjem.

Glumica je danas osuđena pred sudom u Njujorku nakon što je aprila 2019. priznala krivicu po jednoj tački optužnice za reketiranje i jednoj za zaveru, a očekuje se da će na izdržavaje kazne biti upućena 29. septembra, prenosi Rojters.






Pre nego je osuđena, Mek je nekoliko dana ranije u pismu svojih advokata napisala da izuzetno žali zbog cele situacije i da joj je saradnja s Kitom Ranijerijem, vođom ovog zloglasnog kulta osuđenim na čak 120 godina zatvora, bila najveća greška u životu.

Advokati glumice tražili su da ona ne dobije veliku zatvorsku kaznu nakon što je priznala krivična dela, kao i zbog činjenice da je naglasila da se izuzetno kaje.






Jedna od žrtva, Džesika Džoan, govorila je danas na izricanju presude i rekla da je Mek emocionalno manipulisala njom i na kraju joj naredila da "zavede" Ranijerija, uz obećanje da će time rešiti svoju traumu od prethodnog seksualnog zlostavljanja, a da se ona nije povinovala tom naređenju.

I druge "seksualne robinje" u ovoj sekti su tokom suđenja Alison Mek opisale kao neverovatno okrutnu osobu koja ih je zastrašivala i kažnjavala.






Sud je danas uvažio činjenicu da je glumica sarađivala u procesu protiv Ranijerija, i izrekao je kaznu nižu od 14 godina predviđenih saveznim zakonima, a takođe je saopštio da veruje da je njeno kajanje iskreno.

Među pripadnicama ovog kulta nalazila se i Indija Oksenberg (27), ćerka holivudske glumice Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević.




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>