Region

Svet

Region

Dok čekate da se zima konačno završi: Pet napetih filmova! (VIDEO)

Pet napetih filmova! Dok čekate da se zima konačno završi uživajte u nekim od sledećih filmova u kojima ovo godišnje doba igra veliku ulogu. Predlažemo vam pet ostvarenja različitih žanrova koji ipak imaju nešto zajedničko. Svi su puni tenzije, a hladno vreme u njima samo povećava osećaj jeze i bezizlaznosti njihovih glavnih junaka.

Dok čekate da se zima konačno završi: Pet napetih filmova! (VIDEO) Screenshoot/InstagramObično uživamo uz kokice i druge grickalice tokom gledanja filmova, ali u slučaju sledećih ostvarenja, smatramo da bi jedan topao čaj možda bio malo prikladniji.

A Simple Plan

A Simple Plan je adaptacija istoimenog romana Skota B. Smita. To je priča o trojici muškaraca iz malog gradića u američkoj državi Minesoti koji slučajno pronalaze torbu sa 4,4 miliona dolara u olupini aviona u svojoj lokalnoj šumi. Pošto su odlučili da je ne prijave vlastima, oni se dogovaraju kako da sakriju od svog okruženja činjenicu da su nelegalno prisvojili pronađeni novac. Ubrzo će, međutim, otkriti da njihov jednostavan plan i nije baš toliko jednostavan.

 


The Hateful Eight

Drugi vestern Kventina Tarantina The Hateful Eight se praktično tokom celog svog trajanja dešava u jednoj kolibi tokom snežne mećave u Vajomingu. Osim što se oslanja na dugu tradiciju ovog žanra, film takođe dosta duguje romanima Agate Kristi i drugih majstora kriminalističke književnosti. Ne treba zaboraviti ni da u filmu igraju takva imena iz sveta glume kao što su Semjuel L. Džekson, Kurt Rasel, Dženifer Džejson Li, Brus Dern, Majkl Medsen i Tim Rot.

 

The Shining

Kjubrikova adaptacija romana Stivena Kinga i danas važi za jedan od najboljih horora ikada. Džek Nikolson glumi Džeka Torensa, pisca i bivšeg alkoholičara koji prihvata ponudu da zajedno sa svojom ženom i sinom provede zimske mesece čuvajući veliki hotel u planinama Kolorada. Izolovanost od čitavog sveta i paranormalne pojave u ovoj čudnoj sredini će polako, ali sigurno učiniti da Džek izgubi kontakt sa realnošću i okrene se protiv svoje porodice.

 

The Thing

Džon Karpenter je režirao naučnofantastični horor The Thing o grupi istraživača na Antarktiku koji se susreću sa vanzemaljskim organizmom koji ima sposobnost da se transformiše u druga bića. Kada saznaju ovu činjenicu, članovi tima nemaju izbora nego da postanu sumnjičavi jedni prema drugima, a njihovoj sveopštoj paranoji dodatni doprinos daju i teški uslovi za život i rad na Južnom polu. Oni su prinuđeni da reaguju odmah i bez mnogo razmišljanja kako bi sprečili da vanzemaljski organizam proširi svoj kobni uticaj i na druge delove naše planete.

 

Fargo

Fargo je triler braće Koen koji na savršen način kontrastira zimsku idilu i prijateljski nastrojeno stanovništvo malih sredina u unutrašnjosti SAD sa pokvarenošću i zlom koje se ponekad krije ispod površine i u ovakvim mestima. Fransis Mekdormand glumi dobroćudnu policajku koja ima zadatak da istraži ubistva koja su se dogodila u inače mirnom gradu Fargu, dok je Vilijam H. Mejsi nesrećni prodavac kola koji u trenutku očaja odlučuje da isplanira prevaru i angažuje dvojicu prekaljenih kriminalaca da mu pomognu u tome. Fargo je uvršten među 100 najboljih filmova u istoriji američke kinematografije, a od pre nekoliko godina imamo priliku da uživamo i u istoimenoj tv seriji koja je inspirisana ovim sjajnim filmom.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/City


>