Zadruga

Parovi

Aleksandra Subotić izazvala gnev nacije! Preti joj zatvor!

Aleksandra Subotić izazvala gnev nacije svojim postupkom! Podneta je krivična prijava protiv nje i preti joj zatvor zbog onoga što je uradila!

Aleksandra Subotić izazvala gnev nacije! Preti joj zatvor! Screenshoot / Youtube



Aleksandra Subotić zbog jednog postupka navukla je gnev celokupne domaće javnosti i zbog onoga što je uradila naći će se na sudu! Naime, protiv nje je podneta krivična prijava, u kojoj je navedeno da je vređala gledaoce i građane Srbije dok je obnažena gazila srpsku zastavu, i to na televiziji. Prijavu je podneo Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), a u saopštenju stoji i poruka predsednika pokreta, Vojislava Mihailovića.

Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS-a je poručio:

"Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gažnjenje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa."



POКS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne: 

"Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice". 

Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno. U članu 173. Krivičnog zakonika navodi se da:

"Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca."

Po svoj prilici Aleksandra Subotić nije razmišljala o posledicama kada je načinila sramni postupak zbog kojeg je navukla gnev nacije, a na koji način će ona biti kažnjena ostaje nam da vidimo.
 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>