Ostalo

Smeno

Muškarci su besni zbog ovoga: Internetom kruži užasan snimak! (VIDEO)

Nasilje u porodici je veliki problem na globalnom nivou, a ovo što žena radi na snimku jednostavno je bolesno! Muškarci su besni zbog ovoga! Internetom kruži užasan snimak! 

Muškarci su besni zbog ovoga: Internetom kruži užasan snimak! (VIDEO) Screenshoot / FacebookNema čoveka koji nije video ili bar čuo za neko nasilje u porodici. Svest o tome se sve više podiže, pa se žrtve ohrabruju da prijave nasilnika i da zaštite sebe i sve koji su ugroženi. Najveći broj žrtava su žene ali ima i dece i muškaraca. O nasilju nad muškarcima se najmanje govori.

Nije uvek u pitanju fizičko nasilje, već i psihičko, a ono može biti za žrtvu čak i gore od fizičke torture. Ovo su neki od najčešćih simptoma koje možete prepoznati kod vama bliskih osoba, ali možda i kod sebe: 

Osećanje nemoći – Ukoliko se pored partnera osećate neadekvatno, kontrolisano ili ukoliko ne možete da govorite o nečemu, to je zlostavljanje. 

Osećanje krivice – Ovo osećanje može biti prouzrokovano emocionalnim ucenama, uskraćivanjem fizičkog kontakta ili razgovora, ili preteranim udovoljavanjem. 

Osećanje nedovoljnosti – Javlja se ukoliko partner neprestano kritikuje sve što izgovorite ili govori da imate preterane emotivne reakcije na neke njegove postupke ili komentare ili ukoliko menja verzije kako se nešto zaista desilo između vas. 

Stalno ste na udaru kritike – Iako svi hvale vaše poslovne uspehe, izgled ili nešto treće, vaš partner im se ne pridružuje u pohvalama, nego vas uprkos njima kritikuje. To je taktika kojom želi da vaše samopouzdanje ne poraste dovoljno, jer u tom slučaju možete lakše da ga napustite. 

Partner je ravnodušan – Možete da budete veoma tužni zbog nečega što se dogodilo, a da vaš partner nema nimalo saosećanja. To je zbog toga što morate da ostanete fokusirani na partnera kako bi vas zadržao pod svojom kontrolom. Partnerova tolerancija za vaše brige je ograničena, jer traži svu pažnju za sebe. 

Sumnjate u sebe – Kada dugo dobijate lažne informacije o sebi postanete sumnjičavi. Postepeno počinjete da shvatate da se stvari ne podudaraju. Vaš partner menja iskaz, poriče nešto što je rekao pre par dana i objašnjava da on ne laže, nego da vi niste shvatili celu poentu kada vam je prvi put ispričao priču. 

Takođe, može da poriče da je nešto rekao ili učinio iako se vi toga kristalno jasno sećate, s takvim uverenjem i samopouzdanjem da vi počnete da sumnjate u sebe i svoje pamćenje. Ovaj oblik manipulacije se naziva "zamagljivanje uma" i služi tome da počnete da sumnjate da gubite razum. 

Kada zlostavljač zna da je prešao granicu i svestan je da vi preispitujete vašu vezu, možete očekivati poziv na večeru, veliki buket cveća ili vikend van grada. Tako glavni problem ostaje nerešen, a velikim gestom se kupuje vaše ćutanje jer je to deo prećutnog dogovora da ne kvarite lep trenutak i počnete priču o nečemu neprijatnom. 

Internetom je počeo da kruži video snimak žene koja se udara čekićem po nozi i ruci ne bi li joj izašle modrice za koje bi okrivila muža! Drugacica, koja je snima, se u pozadini smeje i pruža joj podršku. Javnost je zgrožena ovim snimkom! Vodite računa sa kim započinjete zajednički život!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>