Ostalo

Sme�no

MALI HEROJ: Dečak rođen bez ruku osvojio zlatnu medalju u plivanju! VIDEO

Šestogodišnji Ismail Zulfić, dečak rođen bez ruku, pobedio je svoj strah i postao uspešan plivač.

MALI HEROJ: Dečak rođen bez ruku osvojio zlatnu medalju u plivanju! VIDEO Foto: Screenshot Youtube



Ismail Zulfić, šestogodišnji dečak, svima može biti primer. Rođen je bez gornjih ekstremiteta, ali ga to nije sprečilo da osvaja medalje u plivanju. Velika podrška roditelja i njihov optimizam doprineli su da Ismail uspe u svojim namerama da pliva, takmiči se, i bude među najboljima. Za razliku od svojih vršnjaka, Ismail svoje uspehe niže na mnogo teži način – on sve aktivnosti obavlja nogama, sasvim sam.

Na devetom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom ovog proleća preplivao je olimpijski bazen stilom 50 metara leđno i pobedio. Za njega odlazak na bazen predstavlja uživanje i rekreaciju, a osim toga uspeo je i da razbije nekadašnji strah od vode. Njegovim napretkom treneri su prezadovoljni, objašnjavajući da kada je došao prvi put, nije smeo vodu ni da pipne. Danas Ismail za samo jedan trening širinu bazenu prepliva preko 10 puta. Ismailov otac kaže da je on svima njima učitelj. Upornost, volja i vedrina su nešto čemu ovaj mališan uči celu svoju porodicu i okruženje. 

Dečak velikog srca otkrio je i da ima želju da jednog dana ode na Olimpijadu i osvoji zlatnu medalju. Želi da učestvuje u svim takmičenjima, i za njega trening nikada ne predstavlja napor. Ismail je svima primer i pokazatelj da za ostvarivanje snova ne postoje nikakve prepreke. 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>