Lepota

Ljubav

Oslobodite se bora uz pomoć sode bikarbone i kokosovog ulja!

Kako starimo, na našem licu se sve više pojavljuju bore. Uz pomoć sode bikarbone i kokosovog ulja možete smanjiti njihovo pojavljivanje, ali se rešiti  bubuljica, crvenila, pa čak i ožiljaka.

Oslobodite se bora uz pomoć sode bikarbone i kokosovog ulja!



Soda bikarbona je proizvod koji često koristimo u domaćinstvu za različite stvari, počev od pripremanja  slasnih peciva do toga da ga koristimo za čišćenje. Poznata je po tome da može da zameni jake i otrovne preparate koje koristimo prilikom čišćenja, a da pritom dobijemo neverovatne rezultate. Takođe, koristi se i u mnogim kozmetičkim proizvodima, kao što su dezodoransi i kreme. Prirodno je rešenje ako želimo da se rešimo akni jer dovodi do toga da se koža umiri.

Sa druge strane, kokosovo ulje ima antibakterijsko, lekovito i hidrantno svojstvo koje pomaže nezi kože.

KAKO KORISTITI SODU BIKARBONU I KOKOSOVO ULJE ZA ČIŠĆENJE LICA:
Sastojci:
Dve kašičice organskog, kokosovog ulja
Jedna kašičica sode bikarbone bez aluminijuma

Uputstvo za pripremu:
Pomešajte sastojke u malu činiju (pravite smesu samo za jedan tretman, ne više). Kad smesa dobije gust oblik, nanosite je postepeno na kožu kružnim pokretima. Držite je na licu ne duže od pet minuta. Isperite lice toplom vodom i istovremeno masirajte kožu kružnim pokretima. Obrišite lice čistim peškirom tako da bude u potpunosti suvo. Pošto kokosovo ulje hidrira kožu, nema potrebe da nanosite dodatne kreme.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>