Region

Svet

Region

Mira Banjac: Ne bih postojala bez publike!

Glumica Mira Banjac, koja je na festivalu na Paliću primila nagradu "Aleksandar Lifka", kaže da je to velika čast ali da joj je jednako važna nagrada ljubav publike, a svoj angažman u poodmaklim godinam objašnjava time što snagu crpi iz rada i radoznalosti.

Mira Banjac: Ne bih postojala bez publike!


 
Mira Banjac dobitnica ovogodišnje nagrade Žanka Stokić
"Ja ne bih postojala bez publike. To je svet koji vas kao glumca stvara i dovodi do nekih vrhova, mada može i da vas uništi. Tu ravnotežu u našoj karijeri pravi publika. Kada si izložen moraš da podnosiš sve što tome pripada. Kada je lepo i kada publika tako zalegne za tebe, onda kažes: hvala vam što ste me primetili, što ste me doveli do ovog trenutka", rekla je Mira Banjac.

Tokom pola veka filmske karijere ostvarila je impresivan niz vrlo raznovrsnih likova žena iz naroda: "Mislim da je to odlika cele moje karijere. Ja sam od početka predodređena kao karakterna glumica", rekla je ona i podsetila na veliki svetski repertoar koji je odigala na pozorišnoj sceni - Šoa, Šekspira, Dostojevskog. "Što se tiče mojih žena iz naroda na filmu, to je bio filigranski posao da ih oživim. To se ne može na brzinu jer je onda rezultat kliše. Morate ući u mentalitet, u tananosti, dodati detalje, da iz svega toga izađe autentičan lik", objasnila je ona.

Kako je dodala vrlo je radoznala osoba i ne može da bude pasivna. "Recimo sada su ove velike priče o reformama. Ja nisam političar, bavim se politikom utoliko što mi živimo politiku, a pre svega me zanima šta će biti sa kulturuom u tim reformama, da li će ona konačno doći na svoje. Moj sin i prijatelji kažu mi "pusti to, uživaj", a svesna sam i da ja tu ne mogu mnogo da promenim, međutim mene sve to i dalje interesuje. Želim da budem angažovana i korisna", istakla je Banjac.

Ovih dana rešena je da na Paliću uživa u kvalitetnim filmovima i lepoj atmosferi, a već krajem idućeg meseca ulazi u novi projekat jer je čeka uloga u seriji "Sva ta ravnica":  "Imam i još neka obećanja, zavisi od para da li će zaista krenuti, ali nisam uznemirena. Sve što dođe, dobro je došlo", zaključila je ona.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>