Svet

Region

Legendarna glumica Sofija Loren piše autobiografiju

Slavna italijanska glumica Sofija Loren (79) potpisala je ugovor sa izdavačkom kućom Atria Books za izdavanje svoje autobiografije pod nazivom "Yesterday, Today and Tomorrow: My Life as a Fairy Tale".

Legendarna glumica Sofija Loren piše autobiografiju



Knjiga se očekuje 2. decembra, a izdavači kažu da će legendarna glumica pisati o svom usponu, odnosno kako je iz siromaštva tokom Drugog svetskog rata dostigla svetsku slavu, piše AP. Takođe, u knjizi se očekuju detalji o njenom odnosu sa Kerijem Grantom, Ričardom Bartonom i suprugom Karlom Pontijem.

Nakon malih uloga u filmovima, kao što su "Kvo vadis", Sofija je 1957. upoznala starijeg producenta Karla Pontija sa kojim se udala na svoj 23. rođendan, a potom se od njega razvela kako bi ga spasila optužbe za bigamiju jer je on već ranije bio oženjen, ali je ipak ostala sa njim u ljubavnoj vezi. Bilo je poznato da su mnogi glumci bili očarani Sofijinom lepotom; na setu filma "Ponos i strast" Keri Grant se tako duboko zaljubio u nju da ju je zamolio da se uda za njega, iako je znao da je već udata za Pontija, a i Piter Selers zagledao se u nju dok su zajedno snimali komediju "Milionerka", te je navodno bio spreman da se razvede od svoje supruge zbog nje.

Kada je 1962. osvojila Oskara za italijansku ratnu dramu "La Ciociara", snimljenu po predlogu istoimenog Moravijinog romana, postala je prva glumica u istoriji koja ga je dobila van engleskog govornog područja. 1967. nastupila je u poslednjem filmu kojeg je režirao Čarli Čaplin "Grofica iz Hongkonga", ali koji nije bio hvaljen od kritike, a uz to se i posvađala sa zvezdom Marlonom Brandom. Marčelo Mastrojani, njen prijatelj, igrao je u 13 filmova sa njom, među kojim je bio i "Brak na italijanski način".

1982. odslužila je 18 dana u zatvoru u Italiji zbog neplaćanja poreza. Empajer časopis ju je 1995. prozvao 25. najseksi zvezdom u filmskoj istoriji, a mnogi su je smatrali privlačnom i nakon što je prešla 60. godinu.

Osim Oskara, osvojila je i 5 Zlatnih globusa; četiri puta za najpopularniju žensku zvezdu, a jednom za životni doprinos filmu.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>