Ljubav

Style

Osam neverovatnih činjenica o ljubljenju

Svi vole da se ljube, a sam poljubac je nešto veoma intimno, lepo i uzbudljivo, pogotovu kada se zaljubljenost umeša u to. Usana nikada dosta, a ako niste znali neke činjenice o ljubljenju, vreme je da saznate.

Osam neverovatnih činjenica o ljubljenju



Najomiljenija stvar među zaljubljenima je poljubac, a neobične činjenjice o ljubljenu će vam poljubac sa voljenom osobom učiniti još uzbudljiviji.

1) NAČIN NA KOJI ĆETE SE LJUBITI ODREĐUJE SE DOK STE U MAJČINOM STOMAKU

Nemački istraživači posmatrali su 100 parova i otkrili su da dve trećine ukrivljuju glavu na desno. Stručnjaci misle da ovaj instinkt razvijamo još dok smo u majčinom stomaku, kada prirodno ukrivljujemo glavu nadesno.

2) ZA LJUBLJENJE SU POTREBNI JAKI MIŠIĆI

Britanski istraživači posmatrali su parove koji se ljube kroz skener magnetne rezonance i otkrili su da poljubac uglavnom uključuje mišiće oko usta. Za jedan poljubac je tako potrebna koordinacija 146 mišića, uključujući 34 facijalna mišića i 112 posturalnih mišića.

3) LJUBLJENJE SPASAVA ŽIVOTE

Jedna poznata studija otkrila je da muškarci koje žena poljubi u obraz pre nego što ujutru krenu na posao žive pet godina duže od onih muškaraca koje žena ujutru pre posla ne poljubi.

4) NAŠA LJUBAV PREMA LJUBLJENJU DOLAZI OD PACOVA

Kazuo Tuhara sa jednog univerziteta u Tokiju veruje da afinitet prema poljupcu potiče od pacova. Miševi i ljudi imaju izneneđujuće sličnu genetiku i zajedničke predake koji su živeli pre 75 do 125 miliona godina. Ovo drevno biće slično pacovu naziva se Eomaia scansoria (eomaia od grčkog „drevna majka“ i scansoria od latinskog „penjača“). Naučni tim ima teoriju da je ovo biće trljalo nos o nos svoje ženke kako bi signaliziralo svoju žudnju.

5) JEDAN KRALJ JE ZABRANIO LJUBLJENJE

Kralj Henri IV zabranio je ljubljenje u Engleskoj 16. jula 1439. godine. To je uradio kako bi umanjio širenje bolesti u kraljevstvu. Ova zabrana bila je podsticaj mnogim čudnim zabranama širom sveta. Kasnije, u 16. veku u Napulju, ljubljenje u javnosti bilo je zabranjeno i kažnjivo smrću.

6) POSTOJALA SU STROGO ODREĐENA PRAVILA ZA LJUBLJENJE NA FILMU

Grupa cenziorskih pravila odredila je 1930. način ljubljenja na filmu. Njima se zabranjuje ljubljenje u horizontalnom položaju, a venčani parovi moraju da spavaju u odvojenim krevetima, a ako se ljube u krevetu, jedno stopalo jednog od glumaca mora da bude na podu. Nisu smeli ni da se ljube duže od tri sekunde. Ali režiseri su našli zaobilazni način. Dok je 1946. godine snimao film „Ozloglašena“, Alfred Hičkok je osmislio da se Ingrid Bergman i Keri Grant ljube po tri sekunde iznova i iznova, uz prekide zbog određenog pokreta ili dijaloga.

7) ITALIJANI SU EKSPERTI U LJUBLJENJU

Prema jednom istraživanju, samo se malo više od polovine zaljubljenih ljubi strastveno. Italijani su na prvom mestu i daleko ispred svih drugih.

8) TRAŽITE PRAVOG? POLJUBITE MNOGO MUŠKARACA

Jedno istraživanje je pronašlo odgovor na pitanje „koliko žaba treba da poljubite dok ne nađete svog princa“. Britanska studija je pratila broj sastanaka, raskida i „kombinacija“ da bi procenila koliko je muškarcima i ženama potrebano da nađu pravu ljubav – a poljupci nisu izostavljeni iz jednačine. Procenjeno je da je ženama potrebno da poljube 15 muškaraca pre nego što pronađu pravog, dok je muškarcima potrebno da poljube 16 žena.

Autor: A.K.
Izvor: zena.blic.rs
Foto: imagerymajestic/Freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>