Svet

Region

Ferarijev tim u čast Mihaela Šumahera: Pamtimo tvoju prvu pobedu sa nama! (Foto)

Ferarijevi vozači i osoblje okupili su se u Montmelu kako bi poslali poruku Mihaelu Šumaheru i obeležili njegovu prvu pobedu Formule 1 na španskom Grand Prixu sa timom koji ga je vodio na pet svetskih prvenstava.

Ferarijev tim u čast Mihaela Šumahera: Pamtimo tvoju prvu pobedu sa nama! (Foto)



Mihael Šumaher pobedio smrt, ali će morati ponovo da uči kako da hoda, jede i priča!
Vozači Fernando Alonso i Kimi Raikonen zajedno sa Ferarijevim sportskim direktorom Markom Matiaćijem okruženi stotinama članova Ferarijevog tima stajali su iza poruke koja je posvećena Šumaheru i koja ističe nadu u njegov oporavak. "Sećamo se tvoje prve pobede sa nama. Forza Michael".



Šumaher je svoju prvu trku sa Ferarijem dobio 1996. godine u Montmelu, a sedmostruki šampion Formule 1 čak pet puta trijumfovao je upravo sa ovim timom čime je omogućio sebi da u istoriji ostane zapamćen kao jedan od najboljih vozača koji su ikada postojali.

Podsećamo, nedavno je profesor Piter Hačinson sa Univerziteta u Kembridžu izjavio kako je "Šumaher pobedio smrt, ali se tu sve dobre vesti završavaju". Naime, iako je Mihael Šumaher dobio borbu protiv smrti, njegova borba sa životom tek počinje. U narednom periodu on će ponovo morati da uči sve osnovne životne funkcije čime su potvrđene prognoze sa početka lečenja, kada je uveden u veštački izazvanu komu nakon dve operacije na mozgu.

Autor: M.P.
Foto: f1grandprix.motorionline.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>