Svet

Region

Mihael Šumaher zbog pogrešne procene lekara završio u komi?

Mihael Šumaher nalazi se više od tri meseca u veštačkoj komi, a prema najnovijim informacijama, za njegovo stanje su krivi lekari spasilačke službe koji su prvi stigli na mesto nesreće i pogrešno procenili težinu povreda sedmostrukog šampiona sveta..

Mihael Šumaher zbog pogrešne procene lekara završio u komi?



Mihael Šumaher pokazuje znake oporavka, postoje trenuci kratke svesti!
Nemački mediji, koji su se bavili rekonstrukcijom događaja, nesreće Mihaela Šumahera tvrde da su posledice za zdravstveno stanje svetskog šampiona mogle da budu manje da su lekari spasilačke službe bolje procenili situaciju.

Šumaher je prvo prebačen u malu bolnicu u Mutijeu, a tek nakon što mu se stanje dramatično pogoršalo prebačen je helikopterom u Grenobl gde je operisan, prenosi nemački Bild. Sedmostruki šampion sveta je posle nesreće bio svestan, pričao je i pomerao je ruke i noge, što je lekare spasilačke službe navelo da Nemac nije u teškom stanju. U ovom slučaju brzi dolazak na mesto nesreće bio je otežavajuća okolnost za lekarski tim.

"Da su spasioci došli nešto kasnije, verovatno bi prepoznali da se radi o ozbiljnim povredama opasnima po život", navode nemački mediji. Sabina Kem ovakve informacije nije želela da komentariše, jer smatra da je sad najbitnije da se Šumaherovo stanje stabilizuje.

Mihael Šumaher nalazi se u veštačkoj komi od 29. decembra, kada je  na skijanju u Francuskoj zadobio teške povrede glave. Pre nekoliko nedelja počeo je da reaguje na zvuk i uspostavlja kontakt očima sa svojom porodicom.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Michael Schumacher

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>